Támogatások:Bizottságok

This page is a translated version of the page Grants:Committees and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Bizottságok

A Wikimédia Alapítvány támogatási programjainak fontos eleme az önkéntes bizottságok szerepe abban, hogy iránymutatást és támogatást nyújtsanak a pályázóknak, valamint döntéseket hozzanak a mozgási pénzek elosztásáról. A mozgalmi stratégia ajánlásai alapján olyan bizottságokat tartunk fenn, melyek lehetővé teszik, hogy az egyes régiók közösségei és a tematikus szakértők központi szerepet kapjanak a fontossági sorrendek meghatározásában és a meghatározott típusú kezdeményezésekre szánt források elosztásában. Mindegyik folyamat jelentős hasznot húz a meglévő szakértelem, az új ötletek és a helyi közösségek számára szükséges készségek és körülmények ismerete révén.

Regionális bizottságok

Az új stratégia egyik kulcsfontosságú területe annak fontossága, hogy a helyi közösségek nagyobb felelősséget és felelősségvállalást vállaljanak a prioritások meghatározásáért saját régiójukban, pénzeszközöket különítsenek el bizonyos típusú kezdeményezésekre, és gondoskodjanak a szövetséges társszervezetek bevonásáról. E folyamatok mindegyike nagymértékben profitál a meglévő szakértelemből, az új ötletekből és a helyi közösségek számára szükséges készségek tudatosításából.

7 regionális bizottsággal kezdünk, melyek a részvételi folyamatokat irányítják. Ha többet szeretnél megtudni a bizottságokról, látogass el ide. Az egyes regionális bizottságokkal kapcsolatos további információkért lásd a következő linkeket:

Ösztöndíj és juttatások

  • Ösztöndíj: A regionális bizottság tagjai kéthavonta 100 dollár ösztöndíjat kaphatnak a részvételi költségek kompenzálására. Az ösztöndíj felhasználható gyermekgondozás, internet, közlekedés és egyéb, az önkéntes munkát lehetővé tévő költségek fedezésére.
  • Készségfejlesztési lehetőségek: A regionális bizottság tagjai számára készségfejlesztési lehetőségek állnak majd rendelkezésre, többek között olyan témákban, mint a konfliktuskezelés és az erőszakmentes kommunikáció. A feladatokon végzett munkájuk során a tagok a gyakorlatban is tanulhatnak.

Egyéb bizottságok

A közösségi erőforrások csapata tervezi továbbá, hogy bizottságokat alakít ki mind a Wikimédia Kutatási, mind a Technológiai Alap számára. A két programbizottság a regionális bizottságokkal együttműködve fog dolgozni a régiójukban beadott pályázatok elbírálásakor. További részletek a két alap indulásához közeledve kerülnek majd ismertetésre.

Irányelvek és útmutatók

Lásd még