Zbiranje prispevkov 2012/Prevod/Strani o podatkih darovalcev

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 94% complete.
Outdated translations are marked like this.


Preklic ali sprememba ponavljajočih se plačil

Cenimo vaš prispevek Fundaciji Wikimedia v podporo prostemu znanju. Vemo, da se okoliščine včasih lahko spremenijo in da redno prispevanje ni vedno mogoče. Za preklic ali spremembo vaše naročnine sledite naslednjim navodilom:

PayPal
 • V svoj PayPalov račun se morate prijaviti. Pojdite na svoj profil pod "My Account" (moj račun), kliknite "Account info" (podatki o računu) in nato "Preapproved payments" (predhodno odobrena plačila).
 • Od tam naprej sledite navodilom na zaslonu. Več podatkov lahko najdete na PayPal
 • Lahko sledite tudi navodilom za kreditno kartico. Vedite, da lahko darovanje prek PayPala samo prekličete, ne morete pa ga spreminjati.
Kreditna kartica
 • Prosimo, pošljite giving wikimedia.org, vključno z informacijo o tem, kakšno vrsto spremembe bi radi izvedli in kolikor je le mogoče podatkov o prvotnem daru, npr.
  • e-poštni naslov, ki je bil uporabljen za prejem potrdila o prispevku;
  • celotno uporabljeno ime.
 • Ko bo sprememba opravljena, boste prejeli e-poštno potrdilo.

Težave pri prispevanju

Če imate pri darovanju težave ali želite postaviti vprašanje, si lahko poskusite pomagati s pogosto postavljenimi vprašanji. Če ste še vedno negotovi ali potrebujete pomoč pri sledenju svoje transakcije, kontaktirajte donate@wikimedia.org.

Ali je stran varna?
Spletna stran za darovanje Fundacije Wikimedia je izjemno varna in jo napaja Verisign Trusted. Po kliku pasice ali povezave za darovanje se bo odprla varovana stran (https); vsi podatki so šifrirani in obdelovani v skladu z najvišjimi standardi zaščite podatkov.
Fundacija Wikimedia še ne podpira mojega priljubljenega načina plačevanja.
Žal vam vašega priljubljenega načina plačila žal ne moremo ponuditi. Upamo, da bomo v prihodnje podpirali darovanje na boljši način in v dodatnih valutah. Želimo pa vas prositi, da nam poveste, katere načine plačevanja uporabljate - prosimo, pošljite nam e-pismo s svojim povratnim odzivom, v katerem navedite svojo državo in način plačila.
Te možnosti bomo poskusili dodati v bližnji prihodnosti. Medtem si lahko ogledate naslednjo povezavo, kjer so predstavljeni drugi načini, ki so vam trenutno na voljo: Načini za darovanje.
Zakaj je bila moja kreditna/debetna kartica zavrnjena?
Če je bilo vaše plačilo zavrnjeno ali podatkov o svoji kartici na naši strani za darovanje niste mogli vnesti, preverite naslednje:
 • Vaša kreditna/debetna kartica mora omogočati mednarodno uporabo. Kartice, ki se lahko uporabljajo samo v eni državi (tj. domače kartice) trenutno morda ne morejo biti sprejete.
 • Kreditne kartice iz Združenih držav Amerike, Združenega kraljestva ali Kanade bodo sprejete samo v teh državah.
 • Trenutno ne moremo sprejeti vseh virtualnih kartic. Virtualne kartice se pogosto uporabljajo pri spletnih nakupih zaradi zaščite občutljivih podatkov fizične kartice. Kljub temu vedite, da našo obdelavo prispevkov podpirajo profesionalni in popolnoma lojalni obdelovalci in so vaši podatki izjemno varni. Če bo vaša virtualna kartica zavrnjena, namesto nje torej lahko uporabite vašo običajno kreditno/debetno kartico.
 • Če uporabljate svojo debetno kartico, je varnostna koda (C V V) neobvezna. Če vaša debetna kartica kode C V V nima, to polje preprosto preskočite.
 • Vaša banka je mogoče označila transakcijo za sumljivo. To je posebej verjetno, če ste prvič donirali Wikimediji. Prosimo, stopite v stik z vašo banko in jim naročite, naj odblokirajo prihodnje transakcije z Wikimedijo, da bodo vaše donacije obdelane.
Zakaj sem dobil certifikat z opozorilom/napako, ko sem poskušal donirati?
Naj vas ne skrbi, če med postopkom zagledate certifikat z opozorilom/napako. To se je verjetno zgodilo zaradi zastarele različice vašega brskalnika. Prosimo, posodobite vaš brskalnik na novejšo različico ali uporabite drug brskalnik. Če težava ostane, nam pošljite sporočilo na donate@wikimedia.org

Politika vračanja prispevkov

Če želite iz katerega koli razloga vrnitev svojega prispevka, nas kontaktirajte na e-poštni naslov donate@wikimedia.org. Za obdelavo vašega vračila bomo potrebovali naslednje podatke:

 • datum darovanja (vse zahteve za vračilo morajo biti oddane v 90 dneh po darovanju);
 • znesek daru (darovi nad 10.000 USD so veliki darovi in so predmet pogodbe o darovanju med fundacijo in darovalcem);
 • vaše celotno ime;
 • uporabljeni način plačila (kreditna kartica, bančni transfer, e-denarnica,...)
 • država izvora;
 • razlog za vračilo.

Upoštevajte, da nekateri načini plačila ne podpirajo vračil ali pa morajo biti vračila izvedena z uporabljeno plačilno metodo (kartico), zato so za obdelavo vračila lahko potrebni še drugi podatki. Vsa vračila bodo obdelana, kolikor je le mogoče hitro, vendar je čas obdelave odvisen od načina plačila.

Vzajemni darovi

Vzajemni darovi so odličen in enostaven način za podvojitev ali celo potrojitev prispevka Fundaciji Wikimedia. Mnoga podjetja podpirajo človekoljubje zaposlenih tako, da ponujajo programe vzajemnega darovanja. Z uporabo programa vzajemnega darovanja vašega podjetja lahko vrednost vašega daru povečate brez dodatnih stroškov. Preverite pri delodajalcu, ali je pripravljen vzajemno darovati Fundaciji Wikimedia.

Kako program deluje?

Čeprav se programi od podjetja do podjetja razlikujejo, je postopek običajno zelo preprost:

 1. Potrdite, da ima vaše podjetje program vzajemnega darovanja in od svojega delodajalca pridobite ustrezni obrazec za vzajemno darovanje.
 2. Obrazec izpolnite in ga pošljite Fundaciji Wikimedia na naslov:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. ali e-poštni naslov: matching@wikimedia.org
 4. Fundacija Wikimedia bo vaš prispevek preverila in vašemu podjetju obrazec vrnila.
 5. Vaše podjetje bo Fundaciji Wikmedia poslalo vzajemni prispevek.
 6. Vzajemni darovi naj bodo naslovljeni na naslov:
Naša davčna številka v Združenih državah Amerike za vaš sklic:

Združena zvezna kampanja

Ustanova Wikimedia Foundation, Inc., je na seznamu človekoljubnih organizacij Združene zvezne kampanje (CFC) 2011 Združenih držav Amerike navedena kot nacionalna/mednarodna neodvisna organizacija. Naša koda je: 61478.

Organizacije, ki so z darovi svojih zaposlenih podprle Fundacijo Wikimedia:

Številni ljudje in njihovi zaposleni so pri darovanju že partnerji Fundacije Wikimedia. Hvaležni smo jim za njihovo podporo in velikodušnost. Če je kdo že daroval vzajemni prispevek, lahko o njegovem programu vzajemnega darovanja izveste tukaj: