Innsamlingsaksjonen 2012/Oversettelse/Giverinformasjonssider

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.


Stans eller endre gjentagende betaling

Vi setter stor pris på at du bidrar til Wikimedia Foundation og støtter fri kunnskap. Samtidig er vi klar over at omstendigheter kan endre seg, og at det ikke alltid er mulig å fortsette en gjentagende betaling. For å stanse eller endre en slik betaling, vennligst følg instruksjonene under:

PayPal
 • Du må logge deg på din PayPal-konto og gå til «Min profil» under din konto. Velg «Mine penger», og deretter «Oppdater» under «Mine forhåndsgodkjente betalinger».
 • Følg anvisningene på skjermen derfra. Du finner mer informasjon hos PayPal.
 • Alternativt kan du følge instruksjonene for bruk av kredittkort under. Vær imidlertid oppmerksom på at du kun kan slette PayPal-donasjoner, ikke endre dem.
Kredittkort
 • Send en epost til giving wikimedia.org om hvilken type endring du ønsker å gjøre, og inkluder så mye informasjon som mulig om den opprinnelige gaven, slik som:
  • Epost-adressen som ble benyttet for donasjonskvitteringen
  • Fullt navn
 • Du vil motta en bekreftelse per epost når endringen er utført.

Problemer med å donere

Hvis du har problemer med din donasjon eller har spørsmål, ta gjerne en titt på vår FAQ. Hvis du fortsatt er i tvil eller trenger hjelp for å spore din transaksjon, ta gjerne kontakt med donate@wikimedia.org.

Er denne siden sikker?
Donasjonssiden er ekstra godt sikret, og er sertifisert av Verisign Trusted. Etter at du har klikket på et banner eller fulgt en lenke for donasjoner, kommer du til en sikret side (https), der all informasjon krypteres og behandles etter høyeste standard for datasikring.
Min foretrukkede betalingsmåte tilbys ennå ikke av Wikimedia Foundation.
Vi beklager at vi ikke alltid kan tilby betalingsformer tilpasset den enkelte giver. I fremtiden håper vi imidlertid å kunne tilby bedre muligheter for å donere i flere valutaer. Vi vil derfor gjerne høre om hvilke betalingsmåter du bruker mest, eller som brukes mest i ditt land – send gjerne en epost med denne informasjonen og andre tilbakemeldinger.
Vi vil prøve å legge til slike ordninger i nær framtid. I mellomtiden, ta gjerne en titt på følgende URL for å lese om andre muligheter som kan være tilgjengelig på det nåværende tidspunkt: Ways to Give
Hvorfor ble min betalingskortdonasjon avvist?
Hvis din betaling ble avvist, eller hvis du ikke kunne skrive inn din kortinformasjon på vår donasjonsside, sjekk følgende:
 • Regionalsperren på kortet/kontobruken må kanskje justeres. Dette må isåfall gjøres i nettbanken din.
 • Kredittkort utstedt i USA, Storbritannia og Canada vil kun bli akseptert i de respektive landene.
 • Ikke alle virtuelle kort vil aksepteres per i dag. Virtuelle kort brukes gjerne til netthandel for å skjule sensitiv informasjon knyttet til det virkelige kortet. Du kan imidlertid stole på at kortinformasjonen behandles på en svært sikker måte hos oss. Så hvis ditt virtuelle kort blir avvist, vil vi be deg om å bruke ditt virkelige betalingskort i stedet.
 • Hvis betalingskortet ditt er et debetkort (ikke kredittkort), er sikkerhetskoden (CVV) valgfri. Hvis debetkortet ditt ikke har en CVV-kode, lar du bare feltet stå blankt.
 • Det kan hende at banken din har blokkert transaksjonen din. Dette er mer sannsynlig om dette er første gangen du donerer til Wikimedia. Du må kanskje kontakte banken din for å få transaksjonen gjennomført.
Hvorfor fikk jeg varsel om ugyldig eller utdatert sertifikat da jeg prøvde å donere?
Du trenger ikke bekymre deg om du får en advarsel om ugyldig/utdatert sertifikat. Det skyldes sannsynligvis at nettleseren din er utdatert. For å best mulig sikre dine opplysninger, anbefaler vi at du oppdaterer til en nyere versjon, eller bytter til en annen nettleser. Hvis problemet fortsetter, kontakt oss gjerne på donate@wikimedia.org

Refusjonsregler

Hvis du ønsker å trekke tilbake en gave, kan du kontakte oss via epost på donate@wikimedia.org. Vi vil da trenge følgende informasjon fra deg:

 • Dato for donasjonen (Alle slike henvendelser må fremmes innen 90 dager etter donasjonen)
 • Beløpet (Gaver over 10 000 amerikanske dollar behandles særskilt)
 • Fullt navn
 • Betalingsmåten som ble benyttet (betalingskort, bankoverføring, E-wallet, ...)
 • Opphavsland for gaven
 • Årsak for refusjon

Vær oppmerksom på at noen betalingsordninger ikke støtter refusjon uten videre, eller krever at refusjoner knyttes til kortet som ble brukt. Tilleggsinformasjon kan bli nødvendig. Alle slike saker behandles fra vår side snarest mulig, men noen prosedyrer kan ta noe tid.

Matchende gaver

Matchende gaver er en enkel måte å doble gaven din til Wikimedia Foundation. Mange arbeidsgivere støtter opp om sine ansattes filantropi gjennom å tilby matchende gaver. For hver krone du gir, dobler da arbeidsgiveren beløpet. Sjekk gjerne om din arbeidsgiver vil matche gaven din til Wikimedia Foundation.

Hvordan virker dette programmet?

Programmene kan variere fra arbeidsgiver til arbeidsgiver, men prosedyren er vanligvis enkel:

 1. Undersøk om arbeidsgiveren har et gavematchingsprogram, og få tak i et skjema for gavematching
 2. Fyll ut, og send til Wikmedia Foundation på vår adresse:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. eller epost: matching@wikimedia.org
 4. Wikimedia Foundation vil bekrefte donasjonen og sende skjemaet tilbake til arbeidsgiver.
 5. Arbeidsgiveren din vil så gi en matchende gave til Wikimedia Foundation
 6. Matchende gaver bør sendes til:
Om du skulle trenge det, er vårt amerikanske skattenummer (Tax ID):

Combined Federal Campaign

Wikimedia Foundation, Inc. står på den amerikanske Combined Federal Campaign (CFC) sin 2011-liste over ideelle, nasjonale/internasjonale uavhengige organisasjoner. Vårt nummer er: 61478.

Organisasjoner som har støttet WMF gjennom sine ansattes generøsitet

Mange ansatte og arbeidsgivere har allerede blitt partnere i å støtte WMF, noe vi er meget takknemlige for. Du kan finne mer info om hvilke bedrifter som allerede har inngått slike avtaler her: