Wikimedia Foundation verkiezingen 2013/Comité

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections 2013/Committee and the translation is 100% complete.
Info The election ended 22 June 2013. No more votes will be accepted.

The results were announced on 24 June 2013.

Help deze verkiezing te vertalen.

Het 2013 Kiesraad Comité beheert de details van de verkiezingsorganisatie binnen de capaciteit die haar is toegewezen door de Raad van Bestuur, onder gezag van het bestuur en zij kan het bestuur aanbevelingen doen inzake de verkiezingen.

Leden

Het Comité bestaat uit door de Board of Trustees aangeduide leden om de 2013 Wikimedia Board of Trustees election te organiseren. Leden van het Comité moeten editors van één of meerdere Wikimedia projecten zijn, mogen geen deel uitmaken van de Board of Trustees of kandidaten in de verkiezing zijn, en mogen niet stemmen in de verkiezing.

Announced op 5 februari 2013 bestond het Comité uit de volgende leden:

Naam Talen Locatie (tijdzone)
Ferdinando Scala it, nap, en-5, fr-5, es-2 San Giorgio a Cremano, Italy (UTC+1)
Jon Harald Søby nb, en-3, sv-3, de-2, da-2, es-1, eo-1, ro-1, sw-1 Trondheim, Norway (UTC+1)
Katie Chan en, yue Lincoln, England (UTC+0)
Ralf Roletschek de, es-2, ru-1, cs-1, ca-1, en-0 Eberswalde, Germany (UTC+1)
Risker en, fr-2 Toronto, Canada (UTC-5)

Philippe Beaudette is staf Support en Verbinding. Geoff Brigham voorziet in steun bij juridische kwesties.

Taken

Het Comité is verantwoordelijk voor het plannen en onderhouden van vrijwel elk aspect van de verkiezing van de Board. Zo plant het Comité bijvoorbeeld de manier van stemmen, criteria voor stemrecht, en criteria voor kandidatuur, ontwerpt en organiseert alle officiële verkiezingspagina's op Meta, verzekert zich ervan dat kandidaten en kiezers aan de criteria voldoen, controleert de stemmen om zich ervan te vergewissen dat er geen dubbele stemmen of andere problemen zijn, enzovoort.