Ukrainas kulturella diplomatimånad 2022

This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022 and the translation is 100% complete.

Ukrainas kulturella diplomatimånad 2022

17 februari – 17 mars    

[Sociala medier: #UCDMonth] · [Länk hit: ucdm.wikimedia.org.ua]    Välkommen till Wikipediaskrivtävlingen för att förbättra täckningen om ukrainsk kultur på Wikipedia!
  • Vad: Det här är en offentlig tävling med målsättningen att skapa och förbättra artiklar för att förbättra artikel om Ukrainas kultur och folk på så många språkversioner som möjligt. Listan över artiklar att fokusera på har satts samman av de lokala ukrainska arrangörerna bakom skrivutmaningen. De mest aktiva deltagarna mottar priser.
  • När: Skrivtävlingen pågår mellan 00:01, 17 februari 2022 (UTC) och 23:59, 17 mars 2022 (UTC).
  • Hur: Tävlingen är enkel i sin struktur, med 4 steg: Välj artiklar att arbeta på → Få poäng för ditt arbete → Försök få så många poäng som möjligt → Få belöning för dina bidrag!
  • Vem: Alla wikipedianer med ett skapat konto på alla wikier kan hjälpa till att skriva och/eller översätta artiklarna som rör ukrainsk kultur på valfritt språk. För att delta behöver du skriva upp dig i avsnittet Deltagare.
  • Varför: Tävlingen organiseras av Wikimedia Ukraina i sambarbete med Ukraina-institutet och det ukrainska utrikesdepartementet. Wikipedia saknar artiklar om alla möjliga ämnen, och genom den här tävlingen hoppas vi förbättra artiklar relaterade till kulturella fenomen som är viktiga för ukrainare. Att förbättra Wikipedias artiklar och täckning om ukrainsk kultur är viktigt för att försäkra oss om att våra läsare får kvalitativ information.