Teamet för övervakning av mindre wikier

This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 100% complete.
Genväg:
SWMT

Teamet för övervakning av mindre wikier (TÖMW, engelska: Small Wiki Monitoring Team, SWMT) är en grupp Wikimedianer som med hjälp av IRC och andra verktyg övervakar mindre wikier för vandaler, spam och troll. Det finns flertalet bottar som rapporterar misstänksam aktivitet på wikier som TÖMW övervakar. För att gå behöver du bara gå med i #cvn-swanslutIRC. Du kan också redigera användarlistan nedan för att registrera ditt deltagande.

Vad är "mindre"

"Mindre" i "Teamet för övervakning av mindre wikier" kan tolkas fritt. Trots att bottar på IRC övervakar de flesta wikier med färre än 10,000 artiklar, betyder inte det att de är "mindre" som i "obetydliga", utan snarare att vi försöker övervaka så många wikier som möjligt, så att vi effektivt kan koordinera insatser för att förhindra spammare och vandaler som skadar wikier "en masse", eller siktar in sig på mindre wikier för att de tror att de kan undgå att upptäckas.

Ta därför inte illa upp om en av våra medlemmar rullar tillbaka vandalism på din wiki, och anser sig själva vara medlem i TÖMW; vi är där för att vi bryr oss om din wiki, inte för att vi tycker det är dödfött.

Hur övervakar man en mindre wiki?

  1. Bevaka senaste ändringarna på mindre wikier via IRC eller SWViewer. Se Small Wiki Monitoring Team/IRC för detaljer.
  2. Rapportera vandaler och raderingar av sidor på Global sysops/Requests.
  3. Återställ vandalism.
  4. Rapportera länkspam till svartlistan.
  5. En lista över mindre wikier återfinns här.

Globala behörigheter

Alla användare med gott rykte kan bli medlem i TÖMW. Det finns däremot globala behörigheter som kan vara användbara. Dessa innefattar global systemadministratör och global tillbakarullare. Var god notera att kandidater för dessa behörigheter förväntas ha omfattande erfarenhet av TÖMW.

Användarruta

Medlemmar i TÖMW ombedes skapa en global användarsida på Meta, som kommer visas på wikierna där de redigerar. Överväg också att använda Babel-taggar på din användarsida.

Du kan lägga till följande användarruta på din användarsida genom att skriva {{User SWMT}}:

 This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Se även