Overvåkningsgruppa for små wikier

This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Snarvei:
SWMT

Overvåkningsgruppa for små wikier (engelsk: Small Wiki Monitoring Team, SWMT) er ei gruppe wikimedianere som, ved hjelp av IRC og andre verktøy, overvåker små wikier for å bekjempe vandalisme, spam og trolling. Det er flere botter som rapporterer mistenkelige redigeringer på wikiene som SWMT overvåker. For å hjelpe til, bare bli med på #cvn-swconnectIRC. Du kan også redigere medlemslista nedenfor for å registrere deg som medlem.

Definisjon av «liten»

Ordet «liten» («små») i «Overvåkningsgruppa for små wikier» må tolkes bredt. Selv om bottene på IRC overvåker de fleste wikier med mindre enn 10 000 artikler, betyr ikke det at de er «små» som i «uviktige»; i stedet foretrekker vi å overvåke så mange wikier som mulig, slik at vi på mest effektive måte kan bekjempe spammere og vandaler som skader mange wikier på en gang, eller sikter seg inn på små wikier fordi de tror det er vanskeligere å oppdage.

Vi ber deg derfor ikke bli fornærma om et av medlemmene våre tilbakestiller vandalisme på din wiki; vi er her fordi vi bryr oss om wikien din, ikke fordi vi tror det er et udugelig prosjekt.

Hvordan overvåke en liten wiki

  1. Overvåk siste endringer på små wikier ved hjelp av IRC. Se IRC-siden for detaljer.
  2. Rapporter sider som bør slettes på Steward requests/Miscellaneous.
  3. Tilbakestill vandalisme.
  4. Rapporter vandaler på vandalismerapportering.
  5. Rapporter lenkespam til svartelista for spam.
  6. Ei liste over sider på små wikier som har blitt merka for sletting kan finnes her.
  7. Ei liste over små wikier kan finnes her.

Globale tillatelser

Alle brukere med godt rykte kan bli medlem av SWMT. Det er imidlertid noen globale tillatelser som kan være nyttige. Dette inkluderer blant annet globale administratorer og globale tilbakestillere. Please note that candidates for these permissions are expected to have significant experience in the SWMT.

Brukerboks

Members of SWMT are requested to create a global user page at Meta, which will show on the wikis where they are editing. Consider using a Babel tag on your user page.

Du kan legge til følgende brukerboks på brukersida di ved å skrive {{User SWMT}}:

 This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.


Medlemmer

Medlemmer står fritt til å identifisere seg selv som SWMT-medlemmer. Du kan gjøre det ved å redigere medlemslista.

Se også