Ομάδα Παρακολούθησης Μικρών Wiki

This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.
Συντόμευση:
SWMT

Η Ομάδα Παρακολούθησης Μικρών Wiki (SWMT, Small Wiki Monitoring Team) είναι μια ομάδα Βικιμεδιστών οι οποίοι, χρησιμοποιώντας το IRC και άλλα εργαλεία, παρακολουθούν μικρά wiki για βανδαλισμό, spam ή τρολάρισμα. Υπάρχουν διάφορα bot που αναφέρουν ύποπτες επεξεργασίες στα wiki που παρακολούθούνται από το SWMT. Για να βοηθήσετε απλά μπείτε στο #cvn-swσύνδεση στο IRC. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τον κατάλογο χρηστών παρακάτω ώστε να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Ορισμός του «μικρού»

Το «μικρό» στο «Ομάδα Παρακολούθησης Μικρών Wiki» εκλαμβάνεται με ευρεία έννοια. Παρόλο που τα bot στο IRC παρακολουθούν τα περισσότερα wiki με λιγότερα από 10.000 άρθρα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «μικρά» με την έννοια του «ασήμαντου», αλλά ότι προτιμούμε να παρακολουθούμε όσο το δυνατόν περισσότερα wiki ώστε να μπορούμε να συντονίσουμε ευκολότερα τα μέτρα κατά των spammer και των βανδάλων που καταστρέφουν μαζικά πολλά wiki ή στοχεύουν μικρότερα με την ελπίδα να μην γίνουν αντιληπτοί.

Έτσι, σας παρακαλούμε να μην προσβληθείτε αν κάποιο από τα μέλη μας αναστρέψει βανδαλισμό στο δικό σας wiki, αποκαλώντας τον εαυτό του μέλος του SWMT, είμαστε εκεί γιατί νοιαζόμαστε για το wiki σας και όχι γιατί πιστεύουμε ότι είναι υποανάπτυκτο εγχείρημα.

Πως να παρακολουθήσετε ένα μικρό wiki

  1. Παρακολουθήστε τις πρόσφατες αλλαγές σε μικρά wiki μέσω IRC. Δείτε Ομάδα Παρακολούθησης Μικρών Wiki/IRC
  2. Αναφέρετε σελίδες που πρέπει να διαγραφούν στη σελίδα Αιτήσεις προς επιτρόπους/Διάφορα
  3. Αναστρέψτε βανδαλισμό.
  4. Αναφέρετε βανδαλισμούς στις αναφορές βανδαλισμού.
  5. Αναφέρετε spam στο Μαύρη λίστα Spam.
  6. Κατάλογος σελίδων για μικρά wikis που έχουν επισημανθεί για γρήγορη διαγραφή μπορεί να βρεθεί εδώ.
  7. Κατάλογος από μικρά wikis μπορεί να βρεθεί εδώ.

Καθολικές άδειες

Oποιοσδήποτε χρήστης με καλές συστάσεις μπορεί να γίνει μέλος της SWMT. Ωστόσο, υπάρχουν καθολικές άδειες, που μπορούν να βοηθήσουν. Αυτές περιλαμβάνουν τους καθολικούς διαχειριστές συστήματος και την καθολική επαναφορά. Παρακαλώ σημειώστε ότι από τους υποψήφιους για αυτές τις άδειες αναμένεται να έχουν σημαντική εμπειρία στην Ομάδα Παρακαολούθησης Μικρών Wiki.

Κουτιά χρηστών

Members of SWMT are requested to create a global user page at Meta, which will show on the wikis where they are editing. Consider using a Babel tag on your user page.

Μπορείτε να προσθέσετε το ακόλουθο κουτί χρήστη στη σελίδα χρήστη σας, πληκτρολογώντας {{User SWMT}}:

 This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.


Μέλη

Τα μέλη είναι ελεύθερα να αυτοπροσδιοριστούν ως μέλη της Ομάδα Παρακολούθησης Μικρών Wiki. Μπορείτε να το κάνετε επεξεργαζόμενοι τον κατάλογο μελών.

Δείτε επίσης