Overvågningsgruppe for små wikier

This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Genvej:
SWMT

Overvågningsgruppe for små wikier (engelsk: Small Wiki Monitoring Team, SWMT) er en gruppe wikimedianere som, ved hjælp af IRC og andre værktøjer, overvåger små wikier for at bekæmpe vandalisme, spam og trolling. Det er flere robotter som rapporterer mistænkelige redigeringer på wikiene som SWMT overvåger. For at hjælpe til, skal du bare komme ind på #cvn-swtilslutIRC. Du kan også redigere medlemlisten nedenfor for at registrere dig selv som medlem.

Definition af «lille»

Ordet «lille» («small») i «Overvågningsgruppe for små wikier» (engelsk: Small Wiki Monitoring Team) må tolkes bredt. Selv om robotterne på IRC overvåger de fleste wikier med mindre end 10.000 artikler, betyder ikke det at de er «små» som i «uvigtig»; i stedet foretrekker vi at overvåge så mange wikier som muligt, sådan at vi på mest effektive måde kan bekæmpe spammere og vandaler som skader mange wikier på en gang, eller sigter sig ind på små wikier fordi de tror det er vanskeligere at opdage.

Vi beder dig derfor ikke blive fornærmet hvis et af vores medlemmer tilbageruller vandalisme på din wiki; vi er her fordi vi bekymre os om din wikien.

Hvordan man overvåge en lille wiki

  1. Overvåg seneste ændringer på små wikier via IRC. Se Small Wiki Monitoring Team/IRC for flere detaljer.
  2. Rapportér vandaler og side sletninger på Steward requests/Miscellaneous.
  3. Tilbagerul vandalisme.
  4. Rapportér link spam til spam sortliste.
  5. En liste over sider på små wikier, der er blevet tagget til hurtig sletning, kan findes her.
  6. En liste over små wikier findes her.

Globale rettigheder

Enhver bruger som har et godt omdømme kan blive en medlem af SWMT. Der er også globale rettigheder som kan gøre jobbet lettere. Det er global sysop og global rollback. Bemærk, at kandidater til disse tilladelser forventes at have betydelig erfaring i SWMT.

Brugerboks

Members of SWMT are requested to create a global user page at Meta, which will show on the wikis where they are editing. Consider using a Babel tag on your user page.

Du kan tilføje en brugerboks til din brugerside ved at skrive {{User SWMT}}:

 This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Se også