Fundraising 2010/Sue Appeal/sq


 1. Ju lutem lexojeni:
  një kërkesë personale nga
  Drejtorja Ekzekutive e Wikimedia-s, Sue Gardner
 2. Ju lutem lexojeni:
  një kërkesë urgjente nga
  Drejtorja Ekzekutive e Wikimedia-s, Sue Gardner
 3. Nga Drejtorja Ekzekutive e Wikimedia-s, Sue Gardner
 4. Teksti burimor:

“Wikipedia funksionon vetëm në praktikë. Në teori, është një katastrofë totale.” Një vullnetar i hershëm i Wikipedia-s tha se ishte hera e parë që bëhej i njohur në vitin 2006. Është akoma e vërtetë: Një ide e çmendur si Wikipedia – vullnetarët në gjithë botën duke krijuar miliona artikuj enciklopedikë – do të ishte e pamundur.

Wikipedia është 10 vjeç tani. Ajo akoma shkruhet dhe redaktohet 100% nga vullnetarët, sepse njerëzit e rinj po i bashkohen gjithnjë e më shumë këtij projekti. Dhe është akoma 100% e pavarur dhe e lirë nga reklamat.

Ne jemi websajti numër 5 në botë, me më shumë se 400 milion lexues për muaj. Mënyra e vetme që ne ta mbajmë të lirë dhe funksionuese është që më shumë lexues të bëhen dhurues.

Tani, ne jemi në gjysmën e rrugës për të mbledhur fondet tona. Ne duhet ta rrisim $8 million më shumë. Në qoftë se të gjithë lexuesit do të dhuronin $1, mbledhja e fondeve do të përfundonte pas 4 orësh. Por jo të gjithë mund ose do të dhurojnë, dhe nuk ka ndonjë problem.

Unë besoj që ka më shumë se mjaftueshëm njerëz që do ta mbështesin Wikipedia-n me një dhurim prej $5, $20, €30, ¥4,000 ose çfarëdo që mundin për ta mbajtur Wikipedia-n të lirë dhe të pavarur. A jeni ju një nga këta?

Shumë faleminderit,

Sue Gardner

Drejtorja Ekzekutive
e Fondacionit Wikimedia