Fundraising 2010/Sue Appeal/da


 1. Vær venlig at læse:
  en personlig bøn fra
  Wikimedia Executive Director Sue Gardner
 2. Vær venlig at læse:
  en vigtig opfordring fra
  Wikimedia Executive Director Sue Gardner
 3. Fra Wikimedia Executive Director Sue Gardner
 4. Kildetekst:

"Wikipedia virker kun i praksis. I teorien er det en absolut katastrofe." Således sagde en af de første frivillige om Wikipedia, da det blev et almindeligt kendt navn tilbage i 2006. Det er stadig sandt: En skør idé som Wikipedia - frivillige verden over, der skaber en encyklopædi på mange millioner artikler - burde være umulig.

Wikipedia er nu ti år gammel. Den bliver stadig skrevet og redigeret 100% af frivillige, fordi folk aldrig er holdt op med at melde sig til projektet. Og den er stadig 100% uafhængigt og reklamefrit.

Vi er nummer fem blandt verdens hjemmesider, og har mere end 400 millioner læsere hver måned. Den eneste metode, vi har, til at holde Wikipedia frit og sikre, at den fortsat fungerer gnidningsløst, er at flere læsere vælger at blive bidragsydere.

Vi er nu halvvejs gennem vores årlige indsamlingskampagne. Vi er nødt til at finde yderligere 8 millioner dollars. Hvis alle vore læsere donerede 1 dollar hver, kunne indsamlingen afsluttes blot fire timer fra nu. Men ikke alle kan eller vil donere, og det er helt i orden.

Jeg tror på, at der er mere end tilstrækkeligt med mennesker, der vil støtte Wikipedia med et bidrag på $5, $20, €30, ¥4,000 eller hvad de kan for at holde Wikipedia frit og uafhængigt. Er du en af dem?

Tusind tak,

Sue Gardner

Executive Director
Wikimedia Foundation