Fundraising 2010/Sue Appeal/ro


 1. Vă rugăm, citiți:
  un apel personal de la Sue Gardner,
  directorul executiv al Fundației Wikimedia
 2. Vă rugăm, citiți:
  un apel urgent de la Sue Gardner,
  directorul executiv al Fundației Wikimedia
 3. Din partea directorului executiv al Fundației Wikimedia, Sue Gardner
 4. Text sursă:

„Wikipedia funcționează doar în practică. În teorie, este un dezastru total.” Așa spunea unul din primii participanți la Wikipedia în 2006, când aceasta devenea un nume cunoscut. Este adevărat și acum: o idee nebună ca Wikipedia — o enciclopedie de câteva milioane de articole creată de voluntari din întreaga lume — trebuie să fie imposibilă.

Wikipedia are acum zece ani. Este încă scrisă și editată 100% de voluntari, deoarece tot mai mulți noi oameni au continuat să adere la proiect. Și este încă 100% independentă și lipsită de publicitate.

Suntem site-ul numărul cinci în lume, cu mai mult de 400.000.000 de cititori pe lună. Singura modalitate prin care vom reuși să o păstrăm liberă și cu o funcționare fără probleme este ca tot mai mulți cititori să devină donatori.

În prezent suntem la jumătatea drumului pentru colectarea anuală de fonduri. Trebuie să strângem încă 8.000.000 de dolari. Dacă fiecare din cititorii noștri ar dona 1$, colectarea de fonduri s-ar termina în aproximativ patru ore. Dar nu toată lumea poate sau vrea să doneze. Nu-i nimic.

Cred că sunt mai mult decât suficienți oamenii care vor sprijini Wikipedia cu o donație de 5$, 20$, 30€, 4.000¥ sau cu orice altă sumă pentru ca Wikipedia să rămână liberă și independentă. Dumneavoastră sunteți unul dintre ei?

Mulțumesc mult,

Sue Gardner

Director Executiv
Fundația Wikimedia