Fundraising 2010/Lilaroja Appeal/nl


Lilaroja

edit
  • Lees alstublieft:
  • Een persoonlijke oproep
  • van Wikipedia-editor Lilaroja
  • Een bericht van Wikipedia-editor Lilaroja

Een dollar, een liefdesbrief en een gebroken hart.

Als vrijwilliger voor de Wikimedia Foundation in San Francisco heb ik veel e-mails en brieven gelezen die mensen schrijven wanneer we onze jaarlijkse campagne voor donaties houden.

Je beseft onmiddellijk dat mensen niet enkel hun geld sturen, ze sturen hun liefde. Een kind dat vrolijk een dollar doneert van zijn beperkt wekelijkse zakgeld. Alweer een cheque met een simpele post-it waarop "IK HOU VAN WIKIPEDIAAAAA!!!" staat. Soms zijn de berichten moeilijk om te lezen.

Wat ik nooit zal vergeten is toen ik hoorde van een vader en moeder wiens zoon gestorven was aan een zeldzame ziekte. Ze gaven uit dankbaarheid dat Wikipedia een artikel heeft om anderen te informeren over het bestaan van de ziekte die het leven van hun zoon had geëist.

Wikipedia betekent veel verschillende dingen voor diegenen onder ons die er gebruik van maken. Wat je persoonlijke connectie ook is, je maakt deel uit van een magische gemeenschap. Meer dan vierhonderd miljoen mensen maken maandelijks gebruik van Wikipedia en haar zusterprojecten; bijna een derde van de met internet verbonden wereld.

Dit is de tijd van het jaar dat mensen van alle delen van de Wikipedia-gemeenschap samen komen om ons gezamenlijke project te helpen steunen met een donatie van $20, €30, ¥4,000, of wat men dan ook kan missen om Wikipedia vrij te houden.

Net zoals we Wikipedia opbouwen, met een bijdrage per keer, zo kunnen we het gezond houden en voortbouwen op één donatie tegelijk.

Ik hoop dat jij dit moment wilt kiezen om Wikipedia wat liefde toe te sturen.

Dank,

Lilaroja (Oliva, Spanje)