Fundraising 2010/Lilaroja Appeal/bg


Лиляроха

edit
  • Моля, прочетете:
  • Личен апел
  • от редакторката в Уикипедия Лиляроха
  • Послание от уикипедианката Лиляроха

Един долар, една любовна бележчица и едно разбито сърце.

Като доброволка на Фондация Уикимедия в Сан Франциско, аз чета много от писмата и имейлите, които хората започнаха да изпращат след като стартирахме нашата ежегодна дарителска кампания.

Когато четеш тези писма, веднага осъзнаваш, че хората не просто даряват парите си, но с тях изпращат и любовта си. Едно дете с радост дарява един долар от малкото джобни пари, които му отпускат седмично. Друг чек идва с простичкото послание АЗ ОБИЧАМ УИКИПЕДИЯЯЯЯЯ!!! А понякога посланията са и много тежки за четене.

Никога няма да забравя писмото от майка и баща, чийто син бил починал от някакво рядко заболяване. Те поднасяха благодарността си, че Уикипедия съдържа статия, информираща други родители за съществуването на болестта, отнела живота на техния син.

За всички нас, които използваме Уикипедия, тя означава много и различни неща. Каквато и да е личната връзка, която изграждаш с Уикипедия, ти ставаш част от една вълшебна общност. Повече от 400 милиона души използват Уикипедия и сродните ѝ проекти всеки месец — това са почти една трета от хората, свързани с интернет.

Сега е времето, когато ежегодно всички хора от общността на Уикипедия заедно помагат да се опази нашето общо начинание с дарения от по 20 долара, 30 евро, 4000 йени или колкото средства могат да отделят, за да остане Уикипедия свободна и безплатна.

По същия начин, по който изграждаме Уикипедия дума по дума, ние можем да я съхраним и съживим дарение по дарение.

Надявам се, че ще направите избора сега да изпратите на Уикипедия малко от любовта си.

С благодарности,

Лиляроха

Олива, Испания