Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - sr

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


Знање је моћ. Помозите нам да остане слободно!

Задужбина Викимедија и десетине хиљада добровољаца који доприносе своје време и знање њеним пројектима верују да је знање моћ и да оно мора остати слободно.

Великодушна подршка људи као што сте ви омогућили је да Википедија постане највећа енциклопедија у људској историји. Пре само пар година, wikipedia.org није био ни међу првих 10.000 веб сајтова; данас је међу првих 30 са преко 2,5 милиона страна послужених само прошлог месеца. Прошле године у ово време, wikipedia.org је било којег дана користило мање од половине процента свих особа које користе Интернет. Данас се тај број скоро учетворостручио а следеће године очекујемо сличну стопу раста. Уз вашу помоћ, следеће године ће Википедију и њене братске пројекте користити десетине милиона људи.

Да би опслужили читатељство које експоненцијално расте, наш буџет је повећан са 15.000$ у 2003. на преко 125.000$ у 2004. и више од 700.000$ ове године. У долазећој години, Задужбина Викимедија предвиђа да ће бити потребни милиони да би се одржао корак са повећаним захтевима, и то побољшањем нашег софтвера и метода не би ли осигурали висок квалитет садржаја и непрекинут рад ка постизању нашег циља да свакоме обезбедимо слободно знање. То можда звучи застрашујуће, али тако је било и са стварањем највеће светске енциклопедије за мање од пет година. Уз вашу помоћ, можемо то да одрадимо.

Википедија и њени братски пројекти постоје искључиво кроз прилоге: прилоге уредника који придоносе своје време и труд и прилоге донатора који помажу финансијски. Као што много малих уређивања помаже у изградњи садржаја, тако и свака донација помаже да се послужи тај садржај. Просечна висина донација које примимо је у висини отприлике 20$. Сваки мали допринос помаже.

Обраћамо вам се у ово празнично доба не би ли нам помогли да остваримо ово. Ваше донације су те које нам омогућавају да наставимо да растемо и да се побољшавамо. Прилоге Задужбини Викимедија можете дати у којој год валути желите и у Сједињеним Америчким Државама се одбија од пореза. Прилози локалним огранцима у Немачкој и Француској (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France) се такође одбијају од пореза. Мада прилози локалним огранцима можда неће бити искоришћени директно од стране Задужбине Викимедија, и они ће нам помоћи да постигнемо наше коначне циљеве.

Сада је тренутак да помогнете да обогатимо свет слободним знањем.

Хвала вам на вашој великодушности!

Џими Вејлс, Флоренс Нибар-Девуар, Анђела Бизли и остатак тима Викимедије.


Примедба: Ово прикупљање ће трајати од петка, 16. децембра 2005. до петка, 6. јануара 2006. године.