Fund drives/2005/Q4 planning/Translations/Fundraising drive letter - hu

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (cy) (da) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (fi) (fr) (gl) (hu) (he) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (ml) (nap) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sc) (sk) (sl) (sh) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (ua) (wa) (zh) edit


A Tudás Hatalom. Segíts, hogy ingyenes maradhasson!

A Wikimedia Alapítvány és több tízezer önkéntes, akik szabadidejüket és tudásukkal járulnak a hozzá a Wikipédia elkészítéséhez, hisznek abban, hogy a tudás hatalom, ezért szabadnak kell lennie.

Az olyan nagylelkű embereknek köszönhetően, mint te is, a Wikipédia a világ legnagyobb enciklopédiájává vált. Néhány éve a wikipedia.org még a legforgalmasabb 10.000 weboldal között sem volt, ma már a legjobb 30 között van. Egyedül 2005. novemberében több mint 2,5 milliárd oldalt szolgáltak ki a szerverek. Tavaly ilyenkor még csak az internetezők alig fél százaléka használta nap mint nap a wikipedia.org-ot. Mára ez megnégyszereződött, és hasonló növekedést várunk jövőre is. A segítségeddel több tízmillió ember használhatja a Wikipédiát és testvérprojektjeit a következő évben.

Hogy ki tudjuk szolgálni az exponenciális mértékben bővülő olvasótábort, költségvetésünk a 2003-as $15,000-ról, és a 2004-es $125,000-ról idén $700,000-ra nőtt. Az elkövetkezendő évben a Wikimédia Alapítványnak valószínűsíthetően milliókat kell költenie a növekvő igények kiszolgálására, fejlesztve a szoftvereinket, hogy biztosíthassuk a hátteret a jó minőségű tartalmaknak, és folytathassuk a munkát, aminek a célja, hogy a szabad tudást mindenkihez eljuttassa. Úgy tűnhet, hogy ezzel óriási fába vágjuk a fejszénket, de ugyanígy jött létre a világ legnagyobb enciklopédiája kevesebb, mint öt év alatt. A te segítségeddel meg tudjuk csinálni!

A Wikipédiát és a testvérprojektjeit csak a hozzájárulások tartják életben: a szerkesztők hozzájárulásai, akik nem sajnálják rá az időt és a munkát, és az adakozók hozzájárulásai, akik anyagiakkal segítenek. Ahogy a kis szerkesztések építik a tartalmakat, minden apró pénzbeli adomány is támogatja azt. Az átlagos adomány, amit kapunk, kb. 4000Ft-nak ($20) felel meg, de ennél kisebb adományok is sokat segítenek.

Ezért fordulunk hozzád az ünnepek közeledtével. A te adományod teszi lehetővé, hogy tovább nőjünk és fejlődjünk. A támogatások a Wikimédia Alapítvány számára bármilyen pénznemben adhatóak. Az adományok az Egyesült Államokban adóalap csökkentők, ugyanígy a helyi Wikimédia közösségeké (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France). Bár a helyi szervezetek támogatása nem segítik közvetlenül a Wikimédia Alapítványt, de segítségünkre vannak a közös célok elérésében.

Most van itt az ideje, hogy szabad tudással erősítsük a világot.

Előre is köszönet neked a nagylelkűségedért!


Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley és a Wikimedia Team többi tagja


Megjegyzés: ez az adománygyűjtő kampány december 16-tól január 6-ig tart.