Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

När jag var ung började jag köpa böcker om flugfiske. Nu har jag över 600 böcker om det ämnet. Jag har flugfiskat över hela världen. Det finns de som tycker att det är en esoterisk sport, men jag älskar det.

Efter att ha varit 28 år vid amerikanska flygvapnet -- och rest över hela världen -- pensionerade jag mig i Montana där jag kan njuta av all flugfiske och vandring jag vill. Och när jag inte nyttjar naturen skriver jag om det på Wikipedia.

Jag får inte betalt för mitt arbete. Jag gör det för att jag tror på Wikipedias uppdrag: att tillgängliggöra summan av all mänsklig vetskap för alla på jorden. Gratis.

Wikipedia drivs idéellt, och jag tror det är det enda sättet att göra det på. Det finns inga aktieägare att imponera på och inga bankkonton att fylla. Så Wikipedia kan hålla sig till sitt uppdrag och sina principer. Det är därför jag donerar lite varje år.

I år hoppas jag att du liksom jag kommer att ge tillbaka.

Bio

Mike Cline växte upp i södra Kalifornien innan han gick med i amerikanska flygvapnet mitt under kriget i Vietnam. Han tjänstgjorde i 28 år och pensionerades som överstelöjtnant 1996. Han bor nu i Montana där han arbetar som strategikonsult. På Wikipedia skriver han om Montanas geografi, naturhistoria och nationalparker. Och, naturligtvis, om flugfiske där han kan referera till sitt bibliotek på över 600 böcker.