Οικονομική εκστρατεία 2012/Μετάφραση/Έκκληση του MikeC

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

Όταν ήμουν παιδί, ξεκίνησα να αγοράζω βιβλία για το ψάρεμα με μύγα. Μέχρι τώρα, έχω συλλάξει περισσότερα από 600 βιβλία πάνω στο θέμα. Έχω ψαρέψει με αυτή τη τεχνική σε όλα τα μέρη του κόσμου. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ένα είδος εσωτερικιστικού αθλήματος, αλλά εγώ το αγαπώ.

Αφού υπηρέτησα στην Αεροπορία των ΗΠΑ για 28 χρόνια -- και ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο -- συνταξιοδοτήθηκα και γύρισα στη Μοντάνα, όπου μπορώ να απολαμβάνω τους περιπάτους και το ψάρεμα με μύγα όσο θέλω. Κι όταν δεν επωφελούμαι του υπέροχου περιβάλλοντος που ζω, γράφω σχετικά μ΄αυτό στη Βικιπαίδεια.

Κανένας δε με πληρώνει για να κάνω τη δουλειά αυτή. Το κάνω γιατί πιστεύω στην αποστολή της Βικιπαίδειας: να φέρει το σύνολο όλης της ανθρώπινης γνώσης στον κάθε άνθρωπο στη γη δωρεάν.

Η Βικιπαίδεια δε λειτουργεί για το κέρδος και νομίζω ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Δεν υπάρχουν μέτοχοι που χρειάζεται να εντυπωσιαστούν, ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί που χρειάζεται να εμπλουτιστούν. Έτσι η Βικιπαίδεια μπορεί να μείνει αφοσιωμένη στην αποστολή και στις αρχές της. Για αυτό το λόγο, δωρίζω λίγα χρήματα κάθε χρόνο.

Αυτή τη χρονιά, ελπίζω ότι θα με ακολουθήσετε δίνοντας πίσω.

Bio

Ο Mike Cline μεγάλωσε τη νότιο Καλιφόρνια, πριν να καταταγεί στην Αεροπορία των ΗΠΑ στη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ. Υπηρέτησε για 28 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε ως Αντισυνταγματάρχης το 1996. Σήμερα ζει στη Μοντάνα, όπου εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής. Στη Βικιπαίδεια γράφει για τη γεωγραφία της Μοντάνα, την φυσική ιστορία, και τα εθνικά πάρκα. Και φυσικά για το ψάρεμα της μύγας, αντλώντας από τον πλούτο της βιβλιοθήκης που έχει περισσότερα από 600 βιβλία.