Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

Toen ik een kind was ben ik begonnen met het kopen van boeken over vliegvissen. Inmiddels heb ik meer dan 600 boeken over het onderwerp. Ik heb over de hele wereld gevliegvist. Sommige mensen denken dat het een soort van esoterische sport is, maar ik hou ervan.

Nadat ik 28 jaar de Amerikaanse luchtmacht heb gediend en over de hele wereld heb gereisd, ben ik met pensioen gegaan en verhuisde ik naar Montana, waar ik van het vliegvissen en wandelen wil genieten. Wanneer ik niet van het buitenleven geniet, schrijf ik erover op Wikipedia.

Niemand betaalt mij om dit werk te doen. Ik doe het omdat ik geloof in de missie van Wikipedia: iedereen toegang geven tot alle menselijke kennis. Gratis.

Wikipedia heeft geen winstoogmerk en ik denk dat dat de enige manier is om dit te doen. Er zijn geen aandeelhouders waar we indruk op moeten maken, geen bankrekeningen die gespekt hoeven te worden. Wikipedia kan dus vasthouden aan haar missie en haar principes. Dat is waarom ik elk jaar een beetje doneer.

Ik hoop dat u dit jaar, samen met mij, iets terug wil geven.

Bio

Mike Cline groeide op in het zuiden van Californië, voordat hij zich aansloot bij de Amerikaanse luchtmacht tijdens het hoogtepunt van de Vietnamoorlog. Hij diende 28 jaar lang en ging in 1996 met pensioen als luitenant-kolonel. Hij woont nu in Montana, waar hij werkt als strategy consultant. Op Wikipedia schrijft hij over de geografie, natuurhistorie en nationale parken van Montana. Daarnaast natuurlijk over vliegvissen, op basis van zijn persoonlijke bibliotheek met meer dan 600 boeken.