Indsamling 2012/Oversættelse/MikeC Anmodning/Sideopstilling titel/da

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

Jeg begyndte at købe bøger om fluefiskeri, da jeg var en dreng. I dag har jeg samlet mere end 600 bøger om emnet. Jeg har fisket med flue på forskellige steder over hele jorden. Nogle mennesker tror, at det er en slags sport, der kun er bestemt for de indviede, men jeg elsker den.

Da jeg havde gjort tjeneste i det amerikanske luftvåben i 28 år -- og havde rejst jorden rundt -- gik jeg på pension og flyttede til Montana, hvor jeg kan nyde alt det fluefiskeri og al den vandren, jeg ønsker. Og når jeg ikke dyrker udendørslivet, skriver jeg om det i Wikipedia.

Der er ikke nogen, der betaler mig for at lave det arbejde. Jeg gør det, fordi jeg tror på målet med Wikipedia: at at bringe summen af al menneskelig viden ud til alle på Jorden. Gratis.

Wikipedia skal ikke tjene penge, og jeg mener, at det er den rigtige måde at gøre det på. Der er ingen aktionærer, man skal imponere, ingen bankkonti, der skal forøges. Så Wikipedia kan holde sig til sit formål og sine principper. Det er grunden til, at jeg giver et lille bidrag hvert år.

Jeg håber, at du i år vil gøre som jeg og give noget tilbage.

Bio

Mike Cline voksede op i det sydlige Californien og blev en del af det amerikanske luftvåben under Vietnamkrigens klimaks. Han gjorde tjeneste i 28 og blev pensioneret som oberstløjtnant i 1996. Nu bor han i Montana, hvor han arbejder som strategisk konsulent. I Wikipedia skriver han om Montanas geografi, naturhistorie og nationalparker. Og selvfølgelig om fluefiskeri, hvor han kan trække på sit bibliotek med mere end 600 bøger.