Fundraising 2010/Kartika Appeal/nl


Kartika edit

  • Lees alstublieft:
  • Een persoonlijke oproep
  • van Wikipedia-editor Kartika
  • Een bericht van Wikipedia-editor Kartika

13,3 miljoen en nul.

Hoeveel mensen richten zich dagelijks tot Wikipedia voor toegang tot kennis? Meer dan dertien miljoen. En hoeveel betalen zij voor toegang tot de op vier na populairste website in de wereld? Helemaal niks.

Dat is waar Wikipedia om draait.

Nooit eerder was er zo'n krachtige manier waarop mensen van over de hele wereld hun kennis met elkaar kunnen delen. Niet aleen om feiten en data te verspreiden, maar om samen te werken aan artikels en ze zo duidelijk en exact mogelijk te maken.

Maar wat nog het meest opvallend is aan Wikipedia is dat al die kennis toegevoegd en bewerkt is door vrijwilligers, één bijdrage per keer. En, omdat Wikipedia vrij is van advertenties, is het aan diegenen onder ons die Wikipedia creëeren en gebruiken om dit te beschermen en onderhouden, één schenking per keer.

Dat is waar het om draait bij de jaarlijke fundraisercampagne van Wikipedia. Het is de kans voor diegenen onder ons die in Wikipedia zijn gaan vertrouwen, om samen te komen en te helpen onderhouden wat we hebben helpen creëeren.

Ik heb mijn persoonlijke schenking overgemaakt aan de campagne van dit jaar en ik hoop dat jij op dit moment kiest om ook de jouwe over te maken. Geef alsjeblieft $20, €30, ¥4,000, of wat je maar kan om Wikipedia vrij te houden.

Ik begon met het schrijven van artikelen op Wikipedia omdat ik me realiseerde dat er veel kennis was waar mensen mogelijk naar aan het zoeken waren, die nog niet toegevoegd was in mijn taal. Ik deed het niet voor aandacht of lofprijzingen. Ik deed het omdat ik om mijn cultuur geef en omdat ik, wat ik maar kan, wil delen met zoveel mogelijk mensen.

Mensen uit alle delen van de wereld doen hetzelfde, elke dag, dag in dag uit, en dat is wat Wikipedia zo waardevol maakt.

Maak alstublieft een donatie om Wikipedia sterk te houden!

Hartelijk dank,

Kartika, Jakarta (Indonesië)