Fundraising 2010/Kartika Appeal/da


Kartika

edit
  • Vær venlig at læse:
  • En personlig bøn
  • fra Wikipediaskribent Kartika
  • En besked fra Wikipediaskribent Kartika

13,3 millioner og nul.

Hvor mange mennesker kigger hver dag efter information på Wikipedia? Over 13 millioner. Og hvor meget betaler de for adgangen til den femte mest populære hjemmeside i verden? Absolut ingenting.

Det er dét, Wikipedia handler om.

Aldrig tidligere har folk verden over haft en så stærk mulighed for frit at dele deres viden med hinanden. Til ikke bare at udveksle fakta og data, men til at samarbejde om artikler og gøre dem så klare og præcise som muligt.

Men det mest bemærkelsesværdige ved Wikipedia er, at al den viden er blevet delt og redigeret af frivillige, et bidrag ad gangen. Og da Wikipedia er reklamefrit bliver de af os, der skaber og bruger Wikipedia, nødt til at beskytte og vedligeholde den én donation ad gangen.

Det er dét, den årlige støttekampagne handler om. Det er en chance for de af os, der er blevet vant til at finde oplysninger på Wikipedia, til at finde sammen og støtte vedligeholdelsen af det, vi hjælper med til at skabe.

Jeg har givet mit personlige bidrag til dette års kampagne og jeg håber, at du vil vælge at netop nu skal være øjeblikket, hvor du giver dit. Giv $20, €30, ¥4,000, eller hvad du nu kan, for at holde Wikipedia frit.

Jeg begyndte at skrive artikler på Wikipedia, fordi jeg indså, at der var en masse viden, som folk måske søgte efter, der endnu ikke var tilgængelig på mit sprog. Jeg gjorde det ikke for at få opmærksomhed eller anerkendelse. Jeg gjorde det, fordi jeg bekymrer mig om min kultur, og fordi jeg har lyst til at dele, hvad jeg kan, med så mange mennesker som muligt.

Der er mennesker over hele kloden, der gør det samme hver eneste dag. Det er dét, der gør Wikipedia så værdifuld.

Giv et bidrag i dag for at holde Wikipedia stærk.

Tak,

Kartika, Jakarta, Indonesien