Alegerile din 2015 pentru Fundaţia Wikimedia/Apel pentru candidaţi

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections 2015/Call for candidates and the translation is 100% complete.
Info The election ended 31 mai 2015. No more votes will be accepted.
The results were announced on 5 iunie 2015. Please consider submitting any feedback regarding the 2015 election on the election's post mortem page.

Vă rugăm să ne ajutaţi să recrutăm noi candidați pentru alegerile Consiliului FWM

Dragi Wikimedieni,

După cum aţi observat proiectele noastre cresc şi se maturizează, trebuie să privim în viitor pentru a continua să construim cunoștințele lumii pentru următorul deceniu. Luna trecută, FWM a invitat mulți dintre cititorii noștri să îşi împărtășească gândurile într-o consultare cu privire la strategie. Unele dintre cele mai frecvente răspunsuri au fost solicitările pentru mai mult accent pe limbi și comunități, inclusiv a celor care abia acum apar on-line. În căutarea noastră a cunoașterii în fiecare colț al planetei noastre și în fiecare minte în dezvoltare, aceste cereri ne atrag atenţia noastră de a fi mai deschişi către vocile diverse şi în curs de dezvoltare.

În același timp, Consiliul de Administrație a discutat alcătuirea Consiliului, și suntem de acord că membrii trebuie să reflecte diversitatea comunităţilor şi proiectelor noastre. Aceasta include aducerea de administratori din cadrul comunităţilor, limbilor şi proiectelor, care reprezintă ansamblul de regiuni şi limbi ale lumii, inclusiv cele care până acum nu au fost incluse sau bine reprezentate în componenţa Consiliului.

De aceea noi vă cerem să ne ajutaţi să ajungem în comunități, în Wikimedia și dincolo, pentru a aduce în faţă potențiali candidați care:

  • Sunt din Africa, India, Asia, sau Orientul Mijlociu; sau
  • Au experiență cu unul dintre proiectele noastre mai mici sau care nu are legătură cu proiectele Wikipedia; sau
  • Care au experienţă foarte mare în tehnologie şi produse sau finanţe; şi
  • Au experienţă de bază în management (instruire, coordonarea oamenilor, management de proiect, experienţă mare în consiliu non-profit, în special cele ale organizațiilor internaționale, etc.)

Toți potențialii candidați trebuie să fie capabili să comunice și să discute în limba engleză, deoarece aceasta este limba care o folosim în toate discuțiile noastre din Consiliu. Administratorii eficace sunt, de asemenea, determinaţi, strategici, atenţi, integri şi sunt respectuoşi şi atenţi la cererile comunităţii.

Consiliul se angajează să favorizeze diversitatea și echilibrul de gen. Vă rugăm să ne ajutati să gasim candidaţi care au perspective și voci care sunt în prezent subreprezentate, dar a căror participare este crucială pentru viitorul proiectelor noastre. De asemenea, încurajăm candidați din toate proiectele și comunitățile noastre care au în vedere să candideze pentru Consiliul să facă acest lucru, și să încurajeze toți alegătorii cu drept de vot să participe punând întrebări și votând. Avem nevoie de participarea deplină a comunității Wikimedia pentru a asigura Consiliul că este atât de puternic și divers pe cât poate fi mergând mai departe.

Pentru mai multe informații, desemna candidați sau publica auto-nominalizarea vă rugăm să vizitați pagina alegerilor:

Vă mulţumim pentru susţinere,
Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Wikimedia

Căutând 5 noi membri şi un avocat pentru a se alătura Comitetului pentru Diseminarea Fondurilor

Bună ziua Wikimedienilor,

După cum probabil știți, Comitetul pentru Diseminarea Fondurilor (CDF) este un comitet voluntar care face recomandări Consiliului de Administrație cu privire la modul de a cheltui fondurile pentru a atinge obiectivele mișcării. În fiecare an, CDF se întrunește de două ori pentru a delibera cu privire la propunerile de plan anual de subvenții depuse de către organizațiile Wikimedia. Alocate printr-un proces participativ, transparent, de colaborare de subvenţii, aceste fonduri sunt folosite de către organizații pentru a extinde și aprofunda participarea și pentru a permite crearea și conservarea conținutului de calitate pe proiectele Wikimedia.

Cinci locuri în cadrul comitetului sunt disponibile anul acesta, așa cum este poziția Ombudsmanului. Lucrul în cadrul acestui comitet este o oportunitate de a aprofunda angajamentul în mişcare, îmbunătăţi calităţile de lider şi experienţa, și de a lucra îndeaproape cu alți colegi care sunt interesați în a ajuta mișcarea să aibă un impact mai mare.

Angajamentele sunt semnificative: trebuie să ajungeţi la cel puţin două întâlniri în persoană în fiecare an, care durează până la 4 zile, în plus față de revizuirea a mai mult de 18 propuneri și documente de referinţă semnificative în fiecare an. Pentru cei mai mulţi dintre membrii comitetului, participare la întâlniri presupune călătorii internaţionale semnificative. Reţineţi că întrunirile comitetului vor avea loc în San Francisco pe o durată de patru zile în perioada 15-21 noiembrie, așa că trebuie să fiţi disponibili în această perioadă.

Căutăm un grup de oameni divers cu următoarele caracteristici:

  • Experiență în conducerea și evaluarea programelor, în interiorul sau în afara mișcării Wikimedia;
  • Expertiză cu subvenții (ați primit sau gestionat fonduri de finanțare sau ai experiență la luare subvenții);
  • Cunoașterea și înțelegerea, și credibilitate personală în cadrul mișcării Wikimedia și cu privire la proiectele Wikimedia (adică experiență cu programele Wikimedia, organizațiile Wikimedia, sau roluri de conducere pe wiki);
  • Căutăm diversitatea de sex, geografică şi lingvistică în cadrul comitetului, precum și experiența cu diverse roluri în cadrul mișcării Wikimedia (de exemplu, participanții la conținut, lideri de programe, lideri ai grupurilor de utilizatori, funcționari, colaboratori de conținut, membri ai consiliului asociaţiei locale)

Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate, cum puteţi nominaliza candidați, sau pentru a publica auto-nominalizarea, vă rugăm să vizitați pagina alegerilor:

Puteți să mă contactați pentru orice întrebări suplimentare.

Noroc,
Katy Love
Senior Program Officer
Comitetul pentru Diseminarea Fondurilor