Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/ro

Alegerile Consiliului de Administraţie din 2007
OrganizareNumai membrii Comitetului Electoral al Wikimedia pot modifica această pagină în cadrul proiectului.


Salut tuturor,

Procesul electoral al ediţiei din 2007 pentru Comitetul de Administraţie al Fundaţiei Wikimedia va începe pe 10 iunie 2007. Utilizatorii Wikimedia vor avea oportunitatea de a desemna trei persoane care să-i reprezinte în cadrul Comitetului de Administraţie pe un mandat de doi ani, expirând în iunie 2009. Membrii Comitetului de Adminsitraţie sunt încredinţaţi în cadrul autorităţii decizionale supreme a Fundaţiei Wikimedia.

Alegerile implică folosirea unui vot de aprobare făcut prin intermediul unui server dedicat (subiect dezbătut în aceste clipe). Anterior fazei de votare se va desfăşura un proces de confirmare, în care fiecare candidat va trebuie să adune în număr anume de semnături în sprijinul candidaturii sale pentru a putea merge mai departe. În cadrul procesului electoral în sine este posibilă votarea oricâtor candidaţi se doreşte. Primii trei în ordinea numărului voturilor obţinute vor fi desemnaţi câştigători. În eventualitatea înregistrării unui rezultate de egalitate va avea loc un baraj.

Votarea va avea caracter secret (fără a se menţiona preferinţele alegătorilor pe wiki). Numărătoarea voturilor va fi întreprinsă de către o organizaţie externă cu care tratăm în acest moment.

Candidaţi edit

Cei interesaţi a candida trebuie să completeze formularul aferent din cadrul Meta în perioada 00:00, 10 iunie 2007, ora 00:00 (UTC) şi 23 iunie 2007, ora 23:59 (UTC). Nu sunt acceptate aplicaţiile depuse după această dată. Pentru a fi acceptat în postura de candidat este necesar să îndeplineşti următoarele trei cerinţe:

1. Trebuie să fi devenit editor în cadrul a cel puţin un proiect Wikimedia cu minimum 1 an înainte de 1 iunie 2007, fapt atestat de data primei modificări făcute; trebuie să fi executat cel puţin 400 de modificări de pe acelaşi cont în cadrul aceluiaşi proiect până la data de 1 iunie 2007.

2. Trebuie să îţi dezvăluieşti numele real şi trebuie să fii major; deoarece identificarea membrilor Comitetului de Administratori este o problemă de informaţii publice, nu există posibilitatea de a ocupa această funcţie sub masca anonimităţii sau a unui pseudonim.

3. Trebuie să obţii cel puţin numărul de semnături cerute în cadrul procesului de confirmare a candidaturii. Confirmările au loc în pagina aceasta şi au loc şi în timpul perioadei depunerii candidaturilor.

Candidaţii au la dispoziţie până la două săptămâni pentru a se prezenta în faţa comunităţii Wikimedia prin intermediul unui mesaj electoral. Coordonatorii de traduceri vor traduce aceste mesaje într-un număr de limbi înainte de începerea procesului electoral. Candidaţii sunt sfătuiţi să formuleze cât mai repede acest mesaj, crescând astfel probabilitatea traducerii sale într-un număr de limbi mai mare înainte de începerea perioadei de vot.

Votanţi edit

Pentru a putea vota, un utilizator trebuie să-şi fi început contribuţia la cel puţin un proiect Wikimedia cu trei luni înainte de 1 iunie 2007, ca punct de reper fiind luată data primei modificări făcute de utilizator. În acelaşi timp, este necesar ca utilizatorul să fi acumulat cel puţin 400 de modificări făcute de pe acelaşi cont înainte de 1 iunie 2007.

În perioada strângerii semnăturilor de sprijin, votanţii au libertatea de a alege trei candidaţi. Pe lângă un vot pentru propria persoană, candidatul poate sprijini alţi doi candidaţi. Informaţii suplimentare legate de strângerea semnăturilor de sprijin pot fi găsite în pagina de confirmări.

Alegăturii nu pot aduna modificările făcute în cadrul mai multe proiecte pentru a atinge pragul de 400 necesare: este necesar ca ei să aibă înregistrate cel puţin 400 de modificări pe un singur cont, prima dintre acestea făcută cu cel puţin trei luni înainte de 1 iunie 2007; pentru depunerea candidatorii este vorba de un an înainte de 1 iunie 2007.

Chiar dacă împlineşti condiţiile necesare pentru a vota din cadrul mai multor proiecte, poţi vota o singură dată.

Cronologie edit

Depunerea candidaturilor:

  • Începe la ora 00:00, duminică, 10 iunie 2007 (UTC)
  • Se încheie la ora 23:59, sâmbătă, 23 iunie 23 2007 (UTC)

Strângerea semnăturilor:

  • Începe la ora 00:00, duminică, 17 iunie 2007 (UTC)
  • Se încheie la ora 23:59, sâmbătă, 23 iunie 2007 (UTC)

Votarea:

  • Începe la ora 00:00, joi, 28 iunie 28 2007 (UTC)
  • Se încheie la ora 23:59, sâmbătă 7 iulie 2007 (UTC)

Votarea va avea caracter secret (fără a se menţiona preferinţele alegătorilor pe wiki). Numărătoarea voturilor va fi întreprinsă de către o organizaţie externă, Software in the Public Interest.

Traducători edit

Dacă vorbeşti alte limbi în afară de cea engleză am aprecia ajutorul tău în traducerea acestei note şi adăugarea sa în cadrul proiectelor Wikimedia aferente acestor limbi. Odată făcut astfel, te rugăm să ne anunţi la Meta în pagina de proiecte Wikimedia.

Dacă doreşti să ne ajuţi în traducerea altor notificări, adaugă-ţi numele pe lista coordonatorilor după limbă.

Dacă ai întrebări, poţi folosi paginile de discuţie aferente cele ale alegerilor sau poţi contacta oricare dintre membrii Comitetului Electoral (care au semnat mai jos).

În final, dorim să urăm succes tuturor candidaţilor în cadrul acestor alegeri.

Cu sinceritate,
Kizu Naoko
Philippe
Jon Harald Søby
Newyorkbrad
22:42, 9 iunie 2007 (UTC), Comitetul Electoral al Wikimedia 2007