Fundraising 2012/Translation/Drop down banner/mk

This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Drop down banner and the translation is 93% complete.
NOTE TO TRANSLATORS

This letter is a new translation request, but re-uses large parts of

If these have been translated into your language, you can probably re-use much of it for this translation and hopefully a lot will be suggested with translation memory :-)

Texts

Banner

Драги читатели на Википедија: Ние сме мала непрофитна огранизација која раководи со петтата најпосетена страница на светот. Имаме само 150 вработени, но опслужуваме 450 милиони корисници и имаме трошоци како и секое друго најпосетено место: опслужувачи, струја, наемнини, програми и вработени. Википедија е нешто посебно. Таа е како библиотека или јавен парк. Како храм за умот, место каде што сите можеме да учиме и размислуваме. За да ја заштитиме нашата независност, никогаш нема да прикажуваме реклами. Немаме добиваме ни владини средства. Во просек, нашите дарители даваат по 1500 денари. Ако секој што го чита ова даде колку за едно кафе, нашево прибирање на средства ќе заврши за еден час. Ако Википедија ви е корисна, одвојте една минутка за да ја одржиме и следната година. Ве молиме помогнете ни да ја заборавиме акцијава и да се вратиме на Википедија. Ви благодариме.


Dropdown

Кога ја основав Википедија, можев да ја направам да биде профитна фирма со реклами, но сепак решив да направам нешто поинакво. Деловното работење е сосема во ред. Рекламирањето не е зло. Но тука не му е местото. Не на Википедија. — Wikipedia Founder, Jimmy Wales


Donation Box

Би ве замолиле да дадете колку можете за да го завршиме прибирањето денес.


Legal info

Дарувајќи, ги споделувате вашите информации со Фондацијата Викимедија и нивните добавувачи во САД, како и на сите други места согласно нашето правило за заштита на личните податоци на дарителите. Фондацијата е непрофитна и ослободена од даноци 501(c)(3) во САД, со регистарски број 20-0049703. Повеќе информации ќе најдете во правилата за дарители.


Tab

Затвори