This page is a translated version of the page Tech/Ambassadors and the translation is 100% complete.

Vad gör teknikambassadörer?

Hjälp andra användare Bevaka tekniska diskussioner på din hemwiki, och hjälp andra wikimedianer genom att besvara deras frågor om mjukvara, mallar och så vidare.

Om du kan, hjälp dem att lista ut vad det är för problem de har, och lös tekniska problem de stöter på. Ta reda på allt om rollen nu.


Vidarebefordra tekniska nyheter Få det tekniska nyhetsbrevet till din diskussionssida (eller en annan diskussionsida) varje vecka, och sprid nyheterna om vad som händer som kan påverka dem till resten av din lokala gemenskap.

Få andra personer att prenumerera, och om du kan, hjälp gärna till att skriva nyhetsbrevet.


Rapportera buggar Om det är för svårt eller omöjligt att lösa ett problem lokalt på din wiki, rapportera det eller föreslå nya funktioner i vårt buggrapportersingssystem Phabricator.

Följ diskussionerna i Phabricator och, om nödvändigt, hjälp utvecklarna. När problemet är löst, informera wikimedianerna på din hemwiki.


Kommunicera med utvecklare Om du inte kan använda Phabricator, finns det andra verktyg:

Rekrytera andra teknikambassadörer Om du känner andra användare som skulle kunna vara intresserade av att bli teknikambassadörer, bjud in dem.

Du kan också visa den här användarrutan på din användarsida, och kopiera över den till din hemwiki:

{{User tech ambassador}}

TAThis Tech Ambassador monitors changes that may affect Wikimedia Meta-Wiki.

Bli mer involverad Om du vill bli mer involverad än i de rena ambassadöraktiviteterna, finns det många sätt du kan hjälpa till på.

Du kan hjälpa till att vägleda utvecklarnas arbete, eller själv börja designa, programmera, översätta eller testa mjukvara.


Resurser för teknikambassadörer