This page is a translated version of the page Tech/Ambassadors and the translation is 100% complete.

Wat doen techambassadeurs?

Andere gebruikers helpen Houd technisch overleg op je thuiswiki in de gaten en help je mede-Wikimedianen door hun vragen te beantwoorden over de software, sjablonen, enzovoort.

Help ze hun problemen duidelijk te formuleren als je dat kunt, en probeer de technische problemen die ze tegenkomen op te lossen. Leer nu alles over de rol.


Technieuws doorgeven Krijg iedere week een samenvatting van Technieuws op je overlegpagina (of een overlegpagina van de gemeenschap), en informeer de rest van je gemeenschap over welke veranderingen er op stapel staan.

Nodig andere mensen uit om te abonneren en help als je wilt en kunt de nieuwsbrief te schrijven.


Problemen rapporteren Als het te moeilijk of onmogelijk is om het probleem op je wiki op te lossen, meld problemen en functieverzoeken dan via onze bugtracker ("Phabricator").

Volg de discussie op Phabricator en help zo nodig de ontwikkelaars. Als het probleem is opgelost, informeer dan je mede-Wikimedianen op je eigen wiki.


Met de ontwikkelaars communiceren Als u Phabricator niet kunt gebruiken, zijn er andere hulpmiddelen tot uw beschikking:

Andere techambassadeurs werven Als u gebruikers kent die geïnteresseerd zouden zijn om tech-ambassadeur te worden, je kunt ze uitnodigen om mee te doen.

U kunt deze gebruikersbox ook op uw gebruikerspagina weergeven en naar uw thuiswiki kopiëren:

{{User tech ambassador}}

TAThis Tech Ambassador monitors changes that may affect Wikimedia Meta-Wiki.

Nog meer betrokken raken Als je verder wilt gaan dan ambassadeursachtige activiteiten, dan zijn er veel manieren waarop je kunt helpen.

Je kunt het werk van onze ontwikkelaars helpen begeleiden, of zelf software gaan ontwerpen, coderen, vertalen of testen.


Middelen voor techambassadeurs