Estratègia/Moviment Wikimedia/2017

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017 and the translation is 95% complete.


L'any 2030, Wikimedia es convertirà en la infraestructura essencial de l'ecosistema del coneixement lliure, i qualsevol persona que comparteixi la nostra visió podrà unir-se a nosaltres.

Nosaltres, els col·laboradors de Wikimedia, les comunitats i les organitzacions, farem avançar el nostre món recopilant coneixements que representen plenament la diversitat humana i construint els serveis i estructures que permetin que altres facin el mateix.

Continuarem amb la nostra missió de desenvolupar continguts com hem fet en el passat, i anirem més enllà.

El coneixement com a servei: per servir als nostres usuaris, ens convertirem en una plataforma que serveixi el coneixement obert al món a través d'interfícies i comunitats. Construirem eines per als aliats i socis per organitzar i intercanviar coneixements gratuïts més enllà de Wikimedia. La nostra infraestructura ens permetrà a nosaltres i als altres recollir i utilitzar diferents formes de coneixement gratuït i de confiança.

El coneixement com a servei: per servir als nostres usuaris, ens convertirem en una plataforma que serveixi el coneixement obert al món a través d'interfícies i comunitats. Construirem eines per als aliats i socis per organitzar i intercanviar coneixements gratuïts més enllà de Wikimedia. La nostra infraestructura ens permetrà a nosaltres i als altres recollir i utilitzar diferents formes de coneixement gratuït i de confiança.

Posa't al dia amb el procés

  Hi va haver tres cicles de debat. El primer cicle va finalitzar el 18 d'abril de 2017. El segon va finalitzar el 12 de juny. El tercer cicle va finalitzar el 31 de juliol.

Ara podeu llegir el text de la direcció estratègica que va sorgir a través d'aquest procés. Si esteu d'acord que aquesta és la manera correcta perquè el Moviment Viquimèdia avanci, esteu convidats a donar-li suport.

Aprèn més

 

Actualitzacions actuals

  Katherine Maher envia resums setmanals del que està passant al voltant del procés d'estratègia de moviment. També podeu registrar-vos per rebre notícies a la vostra pàgina de discussió.


Sobre els públics de la conversa (canals)

Hi ha molts grups diferents al nostre moviment, que participen amb la informació de diferents maneres. Per tal d'entendre millor les seves necessitats i perspectives, l'equip principal ha organitzat "pistes" per públic. Les principals vies de participació són Grups Organitzats i Col·laboradors Individuals. El tercer públic és per a aquells que no participen en la conversa del nostre moviment, és a dir, lectors, experts i socis. Actualment estem fent investigacions i entrevistes per entendre millor les seves aportacions. Més informació aquí (l'enllaç properament).

A

Grups organitzats

Pista A

Aquest grup inclou afiliats al moviment de Wikimedia, comitès de moviment organitzat, inclòs el Comitè de difusió de fons i el Comitè d'afiliacions, membres del personal de la Fundació Wikimedia, el Patronat de la Fundació i altres grups organitzats o semiorganitzats que ajuden a donar suport. el moviment.

B

Contribuidors individuals

Pista B

Aquest grup inclou col·laboradors individuals, com ara editors, comissaris i desenvolupadors voluntaris, en diferents idiomes i projectes de Wikimedia.

Noves veus: lectors, experts i socis

Anteriorment pistes C i D

Estem fent recerca per entendre millor les veus que no formen part de les discussions del nostre moviment: lectors, experts i socis. Per garantir una imatge completa, estem treballant en investigacions, a més de realitzar entrevistes i organitzar petites reunions amb aquestes persones. Aquest grup inclou lectors actuals i nous dels nostres projectes, i socis existents i potencials, en països o idiomes on tots dos som coneguts (antiga pista C) i on som molt menys coneguts (anteriorment pista D).


 

El Prosés

  L'equip principal d'estratègia ha preparat un procés en col·laboració amb un comitè de direcció de wikimedians voluntaris de llarga trajectòria.


 

Equip

  Molts grups de persones de tot el moviment estan treballant junts per organitzar el procés d'estratègia (i pots ser un d'ells!)


 

Preguntes freqüents

  Les respostes a més preguntes estan disponibles a les Preguntes més freqüents.


 

Suggereix millores

(anglès) Esteu convidats a discutir el procés i fer més preguntes a la pàgina de discussió.

Vegeu també