Επίτροποι/Εκλογές 2016/Οδηγίες

This page is a translated version of the page Stewards/Elections 2016/Guidelines and the translation is 92% complete.
Outdated translations are marked like this.
Αυτή η σελίδα καθοδηγεί τους χρήστες που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν ή να είναι υποψήφιοι σχετικά με Εκλογές Επιτρόπων . Παρακαλώ διαβάστε κάθε σχετική ενότητα παρακάτω.

Ψηφοφόροι

Πριν ψηφίσετε, πρέπει:

  • να έχετε λογαριασμό χρήστη,
  • να μην χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό χρήστη για αυτοματοποιημένες εργασίες,
  • να έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 600 καθολικές συνεισφορές (σε όλα τα Wikimedia wikis) πριν την 1η Νοεμβρίου 2015,
  • να έχετε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 καθολικές συνεισφορές (σε όλα τα Wikimedia wikis) μεταξύ 1ης Αυγούστου 2015 και 31 Ιανουαρίου 2016.

(Μπορείτε να ελέγξετε τις παραπάνω προϋποθέσεις αυτόματα.)

Μπορείτε να ψηφίσετε "ναι", "όχι" ή "ουδέτερο" για οποιονδήποτε υποψήφιο, μία φορά. Μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας αφού αυτή έχει κατατεθεί, εάν το επιθυμείτε.

Για να ψηφίσετε, μπορείτε να δείτε την σελίδα ψηφοφορίας του ψηφοφόρου, είτε μέσω του συνδέσμου στην σελίδα της δήλωσής του είτε χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τις επιλογές ναι/όχι/ουδέτερο της κυρίως σελίδας. Από εκεί, ακριβώς κάτω από την δήλωση του υποψηφίου υπάρχει η επιλογή "vote"- το πατάτε, επιλέγετε την ψήφο σας, υποβάλλετε κάποιο επιπλέον σχόλιο και αποστέλλετε την ψήφο σας. Η ψήφος σας θα προστίθεται άμεσα, ενώ η πληρότητα των κριτηρίων ψήφου σας θα ελεγχθεί κατόπιν.

Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί επίσης να σχολιάσει στην παράλληλη διαδικασία επιβεβαίωσης των τωρινών επιτρόπων στην σελίδα Stewards/Confirm/2016.

Μεταφραστές

Παρακαλώ δείτε την πύλη μετάφρασης εκλογών επιτρόπων για λεπτομέρειες.

Υποδείξεις στους συμμετέχοντες

  • Μπορείτε να ερωτήσετε τους υποψηφίους στο Επίτροποι/Εκλογές 2016/Ερωτήσεις. Παρακαλούμε μην κάνετε πάνω από δύο σχετικές ερωτήσεις ανά υποψήφιο, και κάντε τες όσο πιο σύντομες γίνεται.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή (το πολύ μία ή δύο γραμμές) δήλωση εξηγώντας τη ψήφο σας. Μακρόσυρτες συζητήσεις (απαντήσεις σε ψήφους άλλων) μπορεί να μεταφερθούν στη σελίδα συζήτησης, με μία σημείωση ώστε οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να γνωρίζουν που να κοιτάξουν.
  • Καθώς κάποιοι χρήστες έχουν απενεργοποιημένες τις ΚεντρικέςΕνημερώσεις, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε άλλους χρήστες που ενδέχεται να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Υποψήφιοι

Προϋποθέσεις

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά όλο το κείμενο πριν καταθέσετε την υποψηφιότητά σας. Αν δεν πληρείτε τις παρακάτω προϋποθέσεις, θα αποκλειστεί η υποψηφιότητά σας αυτόματα.

Πρίν θέσετε υποψηφιότητα για την θέση του επίτροπου, πρέπει:

  • να συμφωνήσετε 'οτι θα συμμορφωθείτε με τις πολιτικές που διέπουν την πρόσβαση επιτρόπου, την πρόσβαση checkuser, την πρόσβαση oversight, και την πολιτική απορρήτου;
  • να έχετε λογαριασμό χρήστη τον οποίο έχετε χρησιμοποιήσει ενεργά τους τελευταίους 6 μήνες σε τουλάχιστον ένα δημόσιο εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia
  • να έχετε, ή να είχατε στο παρελθόν, δικαιώματα διαχειριστή σε τουλάχιστον ένα δημόσιο εγχείρημα του Ιδρύματος Wikimedia για ελάχιστη περίοδο 3 μηνών.

Επισης, επειδή οι εργασίες του επιτρόπου μπορούν να έχουν νομικές επιπτώσεις (δείτε την πολιτική checkuser και την πολιτική oversight), πρέπει:

Οι επίτροποι προτιμάται να είναι πολύγλωσσοι, επειδή το έργο τους συχνά έχει να κάνει με εγχειρήματα ποικίλων γλωσσών, όμως αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση. Θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμοι σε εύλογη βάση. Η πολιτική των επιτρόπων θέτει όρια‧ για παράδειγμα οι επίτροποι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πρόσβασή τους σε εγχειρήματα στα οποία είναι ενεργοί ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση κινήτρων, και ενθαρρύνονται να παρακολουθούν και να βοηθούν στις σελίδες αιτημάτων προς επιτρόπους. Μπορούν επίσης να μπαίνουν στο κανάλι IRC #wikimedia-stewardsσύνδεση στο freenode για να απαντούν σε αιτήματα.

Τα δικαιώματα αφαιρούνται από ανενεργούς επιτρόπους.

Υπογράψτε την συμφωνία εμπιστευτικότητας