Meta:Vertaalverzoeken

This page is a translated version of the page Meta:Translation requests and the translation is 100% complete.
Welkom op het Meta-Wiki portaal voor het vertalen. Hier staan de vertaalverzoeken in Meta. Het bevat ook informatie over het vertaalproces zelf. Op Babylon staat algemene informatie.

Hoe te vertalen

  1. Vind iets op de taalstatistieken dat u wilt vertalen
  2. Klik relevante sectie
  3. Begin met vertalen

Lees de tutorial voor de details.

Hoe om een vertaling te verzoeken

  1. Als het nog niet bestaat, maak dan de pagina aan die u op Meta-Wiki wilt vertalen.
  2. Volg de tutorial om de pagina gereed te maken voor het vertalen (stappen 1 en 2).
  3. Een vertaalbeheerder (dat bent u misschien zelf wel) ziet de pagina op Special:PageTranslation en zal het voor vertaling markeren (stap 3 van de tutorial).

Als u het vertalen niet begrijpt en de documentatie niet genoeg ondersteuning biedt of als de vertaalbeheerders uw verzoek over het hoofd zien, vraag om hulp.

(De praktijk in het kort):

  • Maak de brontekst zo helder en begrijpelijk als mogelijk. Bij het vertalen is helderheid belangrijker dan beknoptheid.
  • Bij teksten buiten Meta, het wordt aanbevolen om een uitleg te geven of een link die de context van het origineel toont.
  • Geef op de pagina aan wanneer u graag van de vertalingen gebruik zou willen maken en wat de meest belangrijke talen zijn bij deze tekst.

U kunt soms voor hulp bij vertalingen vragen op Translators-l, een maillijst voor Wikimedia vertalers.

U kunt hier meer lezen over het kunnen vertalen van een tekst.

Wikimedia Foundation wiki

Enkele van bovenstaande verzoeken en enkele van de verzoeken handleiding in Vertalingen per status zijn of waren van pagina's die (ook) bestaan op wikimediafoundation.org en werden gebruikt door geïnteresseerde bewerkers en de transcom (tot mei 2013), zie subpagina's archieven.

Als u een Wikimedia Foundation website of publicatie wilt vertalen die niet bewerkbaar is, neem dan contact op met de lokale mensen, zoals de foundationwiki sysops.

Sinds 2021 accepteert de Wikimedia Foundation wiki ook SUL logins zoals andere wiki's, maar beperkt het bewerken tot de namespaces met content. Overlegpagina's en vertalingen kunnen alle bewerkt worden. Het resultaat is dat men direct in de wiki kan vertalen. Meer informatie.

Zie ook