Meta:Översättningsansökningar

This page is a translated version of the page Meta:Translation requests and the translation is 100% complete.
Välkommen till Meta-Wikis översättningsportal. Den här sidan leder till översättningsansökningar på Meta. Den innehåller också information om hjälp och hur man översätter, och hur man anmäler sig för att hjälpa till med översättning. Läs Babylon för mer allmän information.

Hur man översätter

  1. Hitta något på översättarnas instrumentbräda som du skulle vilja översätta
  2. Klicka på relevant sektion
  3. Börja översätta

Se guiden för detaljer.

Hur man ansöker om en översättning

  1. Om den inte finns ännu, skapa sidan du vill ska översättas här på Meta-Wiki.
  2. Följ guiden för att förbereda sidan för översättning (steg 1 och 2 i guiden).
  3. En översättningsadministratör (eller du själv om du är en) kommer se sidan på Special:PageTranslation och markera den för översättning (steg 3 i guiden).

Om du inte förstår vad du ska göra och dokumentationen inte hjälper, eller översättningsadministratörerna inte sett din förfrågan, kan du fråga efter hjälp.

Bästa metoder i korthet (läs mer):

  • Gör källtexten så tydlig och begriplig som möjligt. När en text översätts kommer tydlighet före korthet.
  • För texter som används utanför Meta rekommenderas det att du inkluderar en förklaring eller en länk som visar originalets sammanhang.
  • Tänk på när du vill ha översättningen redo, och vilka språk det är mest relevant att översätta texten till, och ange dessa direkt på sidan.

Du kan ibland be om hjälp översättningar på Translators-l, en e-postlista för översättare på Wikimedia.

Du kan läsa mer om översättningsbarhet.

Wikimedia Foundation wiki

Vissa av förfrågningarna ovan och vissa manuella förfrågningar om Översättningar efter status, handlar om eller har handlat om sidor som (också) finns på wikimediafoundation.org och brukade översättas av intresserade redaktörer och transcom (fram till maj 2013), läs arkivens undersidor.

Om du vill översätta en av Wikimedia Foundations webbplatser eller offentliggöranden som kan redigeras, kontakta de personer som är ansvariga lokalt, t.ex. systemadministratörer på foundationwiki.

År 2021 började Wikimedia Foundation wiki acceptera SUL-inloggning som andra wikier, men begränsar redigeringar i alla innehållsnamnrymder. Diskussionssidor och översättningar kan redigeras av alla. På grund av detta kan man översätta direkt på wikin. Läs på Wikimedia Foundation Governance Wiki för mer information.

Se även