Ajuda: Identificació unificada

This page is a translated version of the page Help:Unified login and the translation is 70% complete.
Outdated translations are marked like this.
Drecera :
H:UL
El compte global (també anomenat identificació unificada o SUL, registre únic d'usuari) és el nom d'usuari únic reservat per tots els projectes Wikimedia (excepte alguns wikis especials). Això proporciona una identitat consistent tot arreu de Wikimedia, possibilita funcions com pàgines d'usuari globals, redueix el perill de suplantació d'identitat i permet visitar diferents projectes sense haver d'iniciar sessió manualment en cada wiki. Un usuari pot crear un compte global visitant Especial:Fusió de comptes en un projecte on ja hi tingui un compte, i seguint-ne les instruccions.

Sobre els comptes globals

Què és això?

La Fundació Wikimedia té en funcionament molts wikis editables en moltes llengües. Anteriorment, un usuari havia de crear un compte per separat en cada wiki. Això feia més difícil participar en diversos wikis, particularment important quan Wikimedia Commons va fer la integració multimèdia i Wikidata va esdevenir el wiki central pels enllaços entre wikis.

El compte global resolt aquests problemes reservant el nom en tots els wikis (de forma que ningú més pot suplantar-lo) i automàticament crea el compte local quan es visita un wiki per primer cop.

Com unificar els vostres comptes

Els comptes d'usuari nous són globals per defecte, però els comptes més antics cal unificar-los en un compte global. Aneu a Especial:MergeAccount en un wiki on ja tingueu un compte per veure el seu estat i unificar-los si és necessari. El wiki en el que tingueu la majoria d'edicions es convertirà en el wiki principal[1], i l'adreça de correu electrònic i la contrasenya configurades en aquest wiki s'utilitzaran en tots els altres wikis.

You can use Special:CentralAuth to view details about your global account. The email address and password you configure on Special:Preferences will be used on all wikis. This means that you will be able to log into any public Wikimedia project with just one single username and password.

Què canvia?

El registre d'un nom d'usuari en qualsevol wiki de Wikimedia reserva automàticament aquest nom en la resta de projectes. Això vol dir que diferents usuaris ja no poden registrar un mateix compte en diferents wikis. Els usuaris només han d'establir i confirmar l'adreça de correu electrònic en un compte. El canvi de contrasenya en qualsevol wiki provoca el canvi de contrasenya a totes les wikis. Ara, quant comenci una sessió l'usuari es registra en tots les wikis simultàniament. Si navega en pàgines diferents d'on ha començat la sessió, sense haver-s'hi registrat, pot donar lloc a un inici de sessió incomplet (es a dir, els usuaris poden no estar registrats correctament en tots els wikis).

La resta de wikis s'adjunten al compte unificat la primera vegada que es visiten. Per exemple, un usuari habitual de Commons i de la Viquipèdia en alemany no es connectarà automàticament a la Viquillibres en anglès, però, si visita Viquillibres en anglès quan està connectat, aleshores, automàticament s'identificarà a Viquillibres en anglès. Per a conèixer els wikis connectats al seu compte, visiti informació del compte global.

Què no canvia?

 • Algunes coses segueixen sent locals:
  • Els drets d'usuari són majoritàriament locals, el que significa que els administradors no tindran accés d'administrador a tot arreu. Els grups globals com ara reversors globals, administradors globals, editors globals d'interfície i exempts de bloqueig a IP globals es poden sol·licitar a Steward requests/Global permissions.
  • Les preferències d'usuari són locals, encara que l'adreça de correu electrònic només cal establir-la i confirmar-la en un lloc. Podeu continuar tenint diferents preferències en diferents llocs.[2]
  • Blocks are local, meaning that users blocked on one wiki will not be blocked on other wikis, unless otherwise blocked by an administrator on that wiki. However, if an account is globally locked it will lock that account on all public wikis.
 • Els usuaris encara poden tenir diferents noms d'usuari en dos llocs diferents. No obstant això, aquests comptes no es poden enllaçar en un compte global.
 • El sistema de compte global només està disponible en els wikis oberts de la Fundació Wikimedia. Els llocs que funcionen amb programari MediaWiki però que no són gestionats per la Fundació Wikimedia continuaran tenint sistemes de comptes diferents, encara que instal·lin Extension:CentralAuth, que és la responsable del sistema d'identificació única.

Resolució de conflictes

Veure també: Anunci de finalització de la identificació única d'usuari

El sistema fusionarà automàticament els comptes amb el mateix nom si tenen el mateix correu electrònic de verificació, o l'usuari por pot proporcionar la contrasenya correcta.

Com que el registre porta molt de temps separat en cada wiki, hi ha alguns noms d'usuari que pertanyen a diferents persones en projectes diferents. El nou sistema només permet un usuari per nom, així que en alguns casos hi ha comptes que han de ser reanomenats. Això cal que ho facin manualment els steward (veieu Steward requests/Username changes).

Els usuaris han de buscar possibles conflictes abans de fusionar com a usuaris this tool.

Preguntes freqüents

Puc canviar el nom del meu compte global?

Sí. Podeu demanar canvis de nom a Steward requests/Username changes, on un steward o un reanomenador global atendrà la vostra sol·licitud. Vegeu global rename policy per a més informació. En el futur serà possible demanar canvis de nom en una pàgina especial que permetrà als usuaris demanar-ho des de qualsevol wiki sense haver-ho de fer en una pàgina amb format wiki.

Puc fusionar diferents noms d'usuari?

No, Tingueu en compte que els noms d'usuari en la majoria dels projectes individuals poden ser reanomenats de manera preventiva.

Algú usa el meu nom en una altra wiki, com puc obtenir aquest compte?

Primer, sapigueu que l'existència de l'altre compte no us impedeix necessàriament d'obtenir el compte global. De tota manera, si un compte amb el nom escollit, que no és vostre, té més edicions, o és membre de certs grups com administrador o buròcrata (comproveu-ho aquí), no sereu qui tingui el millor dret sobre aquest nom d'usuari. Si es dóna aquest cas, probablement li haureu de demanar que canviï ell, o haureu de canviar el vostre.

You can place a request at Steward requests/Username changes to "usurp" another username which is already in use.

Tindré l'estat d'autoconfirmat en altres wikis?

No. Haureu d'esperar el temps necessari després d'entrar per primer cop en cada wiki en particular per obtenir l'estat d'autoconfirmat.

Puc fusionar comptes de wikis amb la creació de comptes restringida?

No. Si la wiki té creació de comptes restringida, no és possible que es fusionin, en aquest moment. La raó és que es podia crear un compte en una wiki obert i després fusionar en una wiki restringit que permetria a l'usuari l'accés a una de restringida.

Why does my login fail on another wikimedia wiki after I have logged in?

This is not a failure of the unified login system, it is typically a related issue of a browser preventing the login through restricting cookies being set for your login.

Noting that each sister set of wikis has a different base domain name, eg. wikipedia.org, wikimedia.org, wikisource.org, etc. and the cookies are set accordingly. If your login constantly fails, you should consider lodging a phabricator: bug report.

See also … How to report a bug.

Vegeu també

Anuncis i novetats

Notes

 1. [$gerrit Ser administrador o buròcrata té més prioritat que el recompte d'edicions] per a decidir quina és la wiki principal d'un comte global, però no per a decidir quin compte local (el "guanyador de la titularitat del compte") pot obtenir el nom d'usuari globalment en cas de conflicte.
 2. Global preferences