Blocări la nivel global

This page is a translated version of the page Global locks and the translation is 45% complete.
Outdated translations are marked like this.

Blocarea globală (sau blocarea la nivel global) este o modalitate prin care stewarzii pot preveni din punct de vedere tehnic conturile de a se conecta la orice proiect Wikimedia (și astfel, nu se mai poate face nici o editare). Atunci când un cont este blocat, încercările de conectare la acesta nu reușesc pentru toate proiectele Wikimedia. În general, se aplică conturilor numai pentru vandalism, conturile numai pentru spam, conturile de pe termen lung abuziv, conturile compromise și, deși în cazuri rare (până când blocarea globală este extinsă la conturile numite) să fie eligibile pentru un bloc global sunt blocate precum în acest fel, probleme prevăzute, cum ar fi abuz de cross-wiki. De asemenea, interfața de blocare oferă opțiunea de a ascunde numele contului în toate jurnalele, pentru nume de utilizator care se întimidează, hărțuiesc sau jignesc.

 • To report a user who should be globally locked (or other users that are locked by mistake), see Steward requests/Global.
 • If you are globally locked (for reasons other than being Foundation banned or compromised), you should appeal via emailing stewards@wikimedia.org

Motive pentru a solicita o blocare globală

Următoarea este o listă a motivelor comune pentru blocările globale. Ca regulă generală, blocările globale se întâmplă rar și aproape întotdeauna în situații clare. Nu există o politică aprobată de comunitate care să guverneze blocarea globală, dar această listă reprezintă o practică "de facto".

 
The message displayed to a globally locked account.
 • Conturile care au fost folosite doar pentru vandalism sau abuz pe mai multe wiki-uri și care vandalizează în mod activ acum sau sunt "evident" altfel a fi perturbatoare pe mai multe wiki-uri sunt candidate la un blocaj global. Vă rugăm să includeți linkuri pentru a bloca istoricul sau alte dovezi de abuz asupra altor proiecte și indicați unde este încă activ contul.
 • Conturile a căror singură intenție este de a trimite spam pe proiectele Wikimedia.
 • Conturile ale căror nume sunt ofensive sau abuzive sunt, de asemenea, eligibile pentru blocare și pot fi ascunse și de jurnalele.
 • Conturile care au încălcat alte principii în care constituie motive pentru blocările nedefinite pe multiple wiki-uri individuale, cum ar fi amenințările juridice repetate, publicarea de pornografie infantilă sau publicarea de informații personale despre alte persoane care le-ar putea pune în pericol.
 • Conturile suspectate că ar fi fost compromise, ca o măsură temporară pentru a menține securitatea contului până când proprietarul este contactat.
 • Accounts that have been globally banned (community or Foundation).
 • Conturile care au fost create pentru a evita o comunitate interdicție globală.
 • Accounts whose owners are known to be deceased.
 • Accounts belonging to former Wikimedia Foundation staff members or contractors (done by WMF staff).

Cont compromis

You may be looking for Help:Compromised accounts.

Uneori, stewarzii îi blochează cu motivul de "Cont compromis". Dacă contul dvs. a fost blocat din acest motiv, contactați prin e-mail la ca wikimedia org.