Globale blokkades

This page is a translated version of the page Global locks and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.

Een global block/globale blokkade is een manier waarmee Stewards kunnen voorkomen dat accounts in kunnen loggen of kunnen bewerken op een Wikimediaproject. Wanneer een account globaal vergrendeld is zullen inlogpogingen op alle projecten mislukken. Normaal gesproken wordt de functie alleen gebruikt voor ingelogde vandalen. Het wordt over het algemeen toegepast op vandalisme accounts, spam accounts, langdurige structurele vandalen, gecompromitteerde accounts, en hoewel in zeldzame gevallen (tot global blocking is uitgebreid naar accounts) gebruikers die in aanmerking zouden komen voor een global block ook op deze manier worden vergrendeld. De vergrendelingsinterface biedt ook de mogelijkheid om de accountnaam te verbergen in alle logboeken, voor gebruikersnamen die zich voordoen, lastigvallen of beledigend zijn.

  • Voor globale blokken en bans zie Special:MyLanguage/Global blocks en Special:MyLanguage/Global bans.
  • Globale vergrendelingen (locks) kunnen worden aangevraagd en herroept worden bij Steward requestss/Global'.

Redenen om een globale blokkade aan te vragen

Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende redenen voor globale vergrendelingen (locks). Als algemene regel geldt dat globale vergrendelingen bijna altijd in duidelijke situaties voorkomen. Er is geen goedgekeurd beleid vanuit de gemeenschap dat globale vergrendelingen regelt, maar deze lijst vertegenwoordigt de facto praktijk.

 
The message displayed to a globally locked account
  • Accounts die alleen zijn gebruikt voor vandalisme of misbruik op meerdere wiki's en nu actief vandaliseren of overduidelijk verstorend bewerken op meerdere wiki's zijn kandidaten voor een globaal lock. Gelieve links op te nemen naar blokkadelogboeken en geef daarbij ook aan op welke wiki's het account nog steeds actief is.
  • Accounts waarvan de enige bedoeling is om te spammen op Wikimedia-wiki's.
  • Accounts met een beledigende naam of namen die speciaal gekozen zijn om ander te beschadigen. Deze accountnamen kunnen tevens verborgen worden in de logboeken.
  • Accounts die ander gedrag hebben vertoond dat reden is voor blokkades van onbepaalde tijd op meerdere wiki's zoals het herhaald maken van juridische dreigingen, het publiceren van kinderporno of het plaatsen van persoonlijke informatie van andere waardoor deze persoon mogelijk in gevaar komt.
  • Accounts die vermoedelijk zijn gecompromitteerd, als een tijdelijke maatregel om de accountbeveiliging te handhaven totdat er contact wordt opgenomen met de eigenaar.
  • Accounts die globaal geband zijn (gemeenschap of van de Foundation).
  • Accounts die zijn gecreëerd om een global ban (gemeenschap of van de Foundation) te omzeilen.
  • Accounts whose owners are known to be deceased.

Gecompromitteerd account

Je bent misschien op zoek naar Help:Compromised accounts.

Soms sluiten stewards met reden als "Compromised account". Als uw account is vergrendeld met deze reden, neem dan contact op met ca wikimedia org.