This page is a translated version of the page Global locks and the translation is 100% complete.

Een globale block/globale blokkering is een manier waarmee Stewards kunnen voorkomen dat accounts in kunnen loggen of kunnen bewerken op een Wikimediaproject. Wanneer een account globaal geblokkeerd is zullen inlogpogingen mislukken op Wikimedia Foundation (WMF) publieke wiki's, zoals Wikipedia, Wiktionary, Wikimedia Commons en Wikibooks, in alle beschikbare talen. Normaal gesproken wordt de functie alleen gebruikt voor ingelogde vandalen. Het wordt over het algemeen toegepast op vandalisme accounts, spam accounts, langdurige structurele vandalen, gecompromitteerde accounts, en hoewel in zeldzame gevallen (tot globale blokkeren is uitgebreid naar accounts) gebruikers die in aanmerking zouden komen voor een globale block ook op deze manier worden geblokkeerd. De vergrendelingsinterface biedt ook de mogelijkheid om de accountnaam te verbergen in alle logboeken, voor gebruikersnamen die zich voordoen als iemand anders, mensen lastigvallen of beledigend zijn. Globale blokkering moeten niet verwart worden met Globale blokkades en Globale verbanningen.

 • Om een gebruiker te rapporteren die globaal geblokkeerd zou moeten worden (of gebruikers die per ongeluk zijn globaal geblokkeerd), zie Steward verzoek/Globaal.
 • Als u globaal geblokkeerd bent (voor een andere reden dan door verbanning door de Foundation of gecompromitteerd), kunt u via een e-mail naar stewards@wikimedia.org in beroep gaan

Redenen om een globale blokkering aan te vragen

Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende redenen voor globale vergrendelingen (locks). Als algemene regel geldt dat globale vergrendelingen bijna altijd in duidelijke situaties voorkomen. Er is geen goedgekeurd beleid vanuit de gemeenschap dat globale vergrendelingen regelt, maar deze lijst vertegenwoordigt de facto praktijk, de steward beslist per geval of er een gezet of een opgeheven wordt.

 
Het aan een globaal vergrendeld account te tonen bericht
 • Accounts die alleen zijn gebruikt voor vandalisme of misbruik op meerdere wiki's en nu actief vandaliseren of overduidelijk verstorend bewerken op meerdere wiki's zijn kandidaten voor een globaal lock. Gelieve links op te nemen naar blokkeringslogboeken en geef daarbij ook aan op welke wiki's het account nog steeds actief is.
 • Accounts waarvan de enige bedoeling is om te spammen op Wikimedia-wiki's.
 • Accounts met een beledigende naam of namen die speciaal gekozen zijn om ander te beschadigen. Deze accountnamen kunnen tevens verborgen worden in de logboeken.
 • Accounts die ander gedrag hebben vertoond dat reden is voor blokkering voor onbepaalde tijd op meerdere wiki's zoals het herhaald maken van juridische dreigingen, het publiceren van kinderporno of het plaatsen van persoonlijke informatie van andere waardoor deze persoon mogelijk in gevaar komt.
 • Accounts die vermoedelijk zijn gecompromitteerd, als een tijdelijke maatregel om de accountbeveiliging te handhaven totdat er contact wordt opgenomen met de eigenaar.
 • Accounts die globaal verbannen zijn (gemeenschap of van de Foundation).
 • Accounts die zijn gecreëerd om een global ban (gemeenschap of van de Foundation) te omzeilen.
 • Accounts van overleden personen.
 • Accounts van voormalige Wikimedia Foundation stafleden of contractanten. (gedaan door WMF staf).

Gecompromitteerd account

Je bent misschien op zoek naar Help:Compromised accounts.

Soms sluiten stewards met reden als "Compromised account". Als uw account is vergrendeld met deze reden, neem dan contact op met ca wikimedia org.