Καθολικά κλειδώματα

This page is a translated version of the page Global locks and the translation is 50% complete.
Outdated translations are marked like this.

Το Καθολικό κλείδωμα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι επίτροποι τεχνικά να αποτρέψουν λογαριασμούς του Wikimedia από το να συνδεθούν σε οποιοδήποτε εγχείρημα (και συνεπώς να μην είναι δυνατόν να κάνουν οποιαδήποτε επεξεργασία). Όταν ένας λογαριασμός κλειδώνεται, οι απόπειρες σύνδεσης αποτυγχάνουν σε όλα τα εγχειρήματα του Wikimedia. Γενικά εφαρμόζεται μόνο σε λογαριασμούς που έχουν σκοπό μόνο τον βανδαλισμό, το σπαμ, λογαριασμούς μαριονέτες μακροχρόνιων παρενοχλητών, κλεμμένους λογαριασμούς, και σε σπάνιες περιπτώσεις (μέχρι η καθολική φραγή να επεκταθεί και σε κανονικούς λογαριασμούς) σε χρήστες που θα επιδέχονταν καθολική φραγή, για ζητήματα όπως cross-wiki καταχρήσεις. Η διεπαφή του κλειδώματος προσφέρει την επιλογή της απόκρυψης του ονόματος του λογαριασμού από όλα τα αρχεία καταγραφών, για ονόματα χρηστών που προκαλούν παρενόχληση, είναι προσβλητικά ή προσποιούνται ότι είναι άλλοι χρήστες.

 • To report a user who should be globally locked (or other users that are locked by mistake), see Steward requests/Global.
 • If you are globally locked (for reasons other than being Foundation banned or compromised), you should appeal via emailing stewards@wikimedia.org

Λόγοι για να αιτηθείτε καθολικό κλείδωμα

Ο παρακάτω είναι κατάλογος των συνηθισμένων λόγων για καθολικά κλειδώματα. Γενικώς τα καθολικά κλειδώματα επιβάλλονται σε ξεκάθαρες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει εγκεκριμμένη πολιτική από την κοινότητα σχετικά με τα καθολικά κλειδώματα, όμως αυτός ο κατάλογος παρουσιάζει την de facto πρακτική.

 
The message displayed to a globally locked account.
 • Λογαριασμοί που έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο για βανδαλισμό σε πολλαπλά wiki και εξακολουθούν να βανδαλίζουν τη στιγμή του κλειδώματις ή με προφανή τρόπο δρουν διαταρακτικά σε πολλαπλά wiki είναι υποψήφιοι για καθολικό κλείδωμα. Παρακαλούμε να συμπεριλάβεται συνδέσμους προς το ιστορικό φραγών ή άλλα στοιχεία κατάχρησης σε άλλα εγχειρήματα, κα να υποδείξετε που είναι ακόμα ενεργός ο λογαριασμός.
 • Λογαριασμοί με μοναδικό σκοπό το σπαμ στα wiki του Wikimedia.
 • Λογαριασμοί των οποίων το όνομα είναι προσβλητικό ή παρενοχλητικό μπορεί να κλειδωθούν, και ενδεχομένως επίσης να αποκρυφτούν από τα αρχεία καταγραφής.
 • Λογαριασμοί που έχουν παραβιάσει άλλες αρχές που αποτελούν λόγο για αόριστη φραγή σε πολλαπλά μεμονβμένα wiki, όπως η επαναλαμβανόμενες νομικές απειλές, η δημοσίευση παιδικής πορνογραφίας, ή η δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών άλλων χρηστών που μπορεί να τους βάλει σε κίνδυνο.
 • Λογαριασμοί για τους οποίους υπάρχει υποψεί ότι έχουν καλπεί, ως προσωρινό μέτρο για την διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού, μέχρι να γίνει επαφή με τον ιδιοκτήτη.
 • Accounts that have been globally banned (community or Foundation).
 • Λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν για να παρακάμψουν καθολική αποπομπή από την κοινότητα ή το ίδρυμα.
 • Accounts whose owners are known to be deceased.
 • Accounts belonging to former Wikimedia Foundation staff members or contractors (done by WMF staff).

Κλεμμένος λογαριασμός

Μήπως ψάχνετε για την σελίδα Βοήθεια:Κλεμμένοι λογαριασμοί.

Κάποιες φορές οι επίτροποι κλειδώνουν με την αιτιολόγηση "Compromised account" (κλεμμένος λογαριασμός). Αν έχει κλειδωθεί ο λογαριασμός σας με αυτή την αιτιολόγηση, παρακαλώ επικοινωνηστε με το ca wikimedia org.