Fundraising 2010/Abbas Appeal/sq


Abbas

edit
  • Ju lutem lexojeni:
  • Një mesazh personal
  • nga autorja e Wikipedias Abbas
  • Një mesazh nga autori i Wikipedias Abbas

Unë kontribuoj në Wikipedia aq shpesh sa mundem duke redaktuar artikuj në anglisht dhe zvahili. Kjo më mahnit që këtu në Keni, unë mund të jem pjesë e komunitetit botëror, që mblidhen për të grumbulluar njohurit e gjithë njerëzve në një vend. Dëshiroj që edhe ju të kontribuoni tek Wikiepedia, duke dhënë një donacion – edhe sikur e gjithë ajo çka mund të ofroni është vetëm disa dollar. Ja pse: ju jeni pjesë e këtij komuniteti sikur edhe unë, dhe çka jemi duke ndertuar ne së bashku është me rëndësi.

Dituria është fuqi, por vetëm atëherë kur ndahet me të tjerët. Të rinjët këtu në Keni e dinë se edukimi është çelësi për të arritur rrugën drejt daljes nga varfëria. Ka një botë me informacione aty, por sot për shumë është e paarritshme.

Të shkosh në shkollë është e rëndësishme në shumë vende në zhvillim. Librat e tyre për fat të keq janë të skaduara, dhe ata nuk mund të ofrojnë libra të reja. Ata dëshirojnë jashtzakonisht shumë që të jenë pjesë e komunitetit botëror – dhe këtë e bënë të mundur Wikipedia.

Është dituria që ndahet lirshëm më çdokënd. Vazhdimisht rifreskohet dhe gjithmonë është aktuale. Është një lidhje në mes teje dhe meje dhe çdokujt që interesohet për diturinë dhe që dëshiron ta ndajë atë.

Vetëm imagjinoni çfarë ndryshimi do të bëhej sikur studentet e shkollave në Keni të kishin çasje tek Wikipedia. Kjo është vetëm një pjesë e vogël nga çka ndihmohet të mbledhet kur ju jepni tek Fondacioni Wikipedia.

Ne të gjithë jemi pjesë e këtij komuniteti, dhe secili nga ne ka arsyen e vet për të ndimuar ta mbrojmë dhe mbështesim Wikipedian. Cilado arsye personale që është, unë shpresoj se ju do të merrni pjesë në rrugëtimin e fitimpruarjes vjetore tani me një dhurim nga 20 dollarë, 30 euro, 4,000 jen, apo sado që mundeni që ta mbajmë Wikipedian të lirë.

Ka rëndësi dhe bënë ndryshime. Faleminderit për kontributin në cilëndo mënyrë që keni mundësi.

Sinqerisht,

Abbas Mahmood

Mombasa, Keni