Fundraising 2009/appeal/nb


En appell fra Wikipedias grunnlegger, Jimmy Wales

edit

I dag ber jeg deg om å gi et bidrag til støtte for Wikipedia.

Jeg startet Wikipedia i 2001, og i løpet av de åtte årene som har gått er jeg blitt forbløffet og ydmyk over å se hundretusener av frivillige slutte seg til meg og bygge opp den største encyklopedi i menneskehetens historie.

Wikipedia er ikke et kommersielt nettsted. Det er skapt i fellesskap og er helt og holdent skrevet og støttet økonomisk av folk som deg selv. Mer enn 340 millioner mennesker bruker Wikipedia hver måned – det er nesten en tredjedel av alle som er oppkoblet til Internett. Du er en del av vårt fellesskap.

Jeg tror på oss. Jeg tror at Wikipedia kommer til å bli bedre. Det er hele tanken. En person skriver noe, noen andre forbedrer det litt, og det fortsetter med å bli bedre i tidens løp. Hvis du allerede finner det nyttig i dag, tenk på hvor mye vi sammen kan oppnå i løpet av 5, 10 eller 20 år.

Wikipedia handler om at folk som oss har mulighet for å utrette ekstraordinære ting. Folk som oss skriver Wikipedia, ett ord om gangen. Folk som oss støtter den. Det er bevis på vår felles mulighet til å endre verden.

Vi er nødt til å beskytte stedet hvor dette viktige arbeidet skjer. Vi er nødt til å beskytte Wikipedia. Vi ønsker å bevare den fri til å brukes og fri fra annonsering. Vi ønsker at det fortsatt skal være åpent og tilgjengelig – slik at du kan bruke informasjonen i Wikipedia på hvilken som helst måte du ønsker. Vi ønsker at den skal fortsette å vokse – spre viten og kunnskap overalt, og vi inviterer alle til å delta.

Wikimedia Foundation er den ukommersielle (non profit) organisasjonen som jeg opprettet i 2003 for å drive, bygge opp, passe på og beskytte Wikipedia. For ti millioner US dollar om året og med stab på under 35 ansatte driver den verdens femte mest leste nettsted. Jeg ber om din hjelp slik at vi kan fortsette vårt arbeid.

Forestill deg en verden hvor hvert enkelt menneske på denne planeten har fri adgang til summen av all menneskelig viten. Det er dit hvor vi er på veg. Og med din hjelp vil vi nå dette målet.

Takk for at du bruker Wikipedia. Du er en del av denne historien: Vær så snill og gi et bidrag i dag.

Jimmy Wales

Grunnlegger, Wikipedia