Fundraising 2009/appeal/fi


Vetoomus Wikipedian perustaja Jimmy Walesilta edit

Tänään pyydän lahjoituksia Wikipedian tukemiseksi.

Perustin Wikipedian vuonna 2001. Kuluneen kahdeksan vuoden aikana olen hämmästyneenä ja nöyränä nähnyt satojen tuhansien vapaaehtoisten osallistuneen työhön rakentaa ihmiskunnan historian suurin hakuteos.

Wikipedia ei ole kaupallinen verkkosivusto. Se on yhteisön luomus, kokonaan kaltaistesi ihmisten kirjoittama ja rahoittama. Yli 340 miljoona ihmistä käyttää Wikipediaa päivittäin - lähes kolmannes Internettiin kytketystä maailmasta. Olet osa yhteisöämme.

Uskon meihin. Uskon että Wikipedia paranee jatkuvasti. Se on sen koko idea. Yksi ihminen kirjoittaa jotain, joku toinen parantaa sitä hieman, ja ajan myötä se paranee koko ajan. Jos se on sinusta hyödyllinen tänään, ajattele kuinka paljon voimme yhdessä saavuttaa 5:ssä, 10:ssä tai 20:ssä vuodessa.

Wikipedian ydin on kaltaistemme ihmisten voima tehdä ainutlaatuisia asioita. Kaltaisemme ihmiset kirjoittavat Wikipediaa, yksi sana kerrallaan. Kaltaisemme ihmiset rahoittavat sen. Wikipedia on todiste yhteisöllisyytemme kyvystä muuttaa maailmaa.

Meidän täytyy suojella paikkaa missä tämä tärkeä työ tapahtuu. Meidän täytyy suojella Wikipediaa. Haluamme pitää sen maksuttomana ja mainoksettomana. Haluamme pitää sen avoimena - voit käyttää Wikipedian tietoa miten haluat. Haluamme kasvattaa sitä - levittää tietoa kaikkialle ja kutsua osallistujia kaikkialta.

Wikimedia Foundation on voittoa tavoittelematon säätiö jonka perustin vuonna 2003 pyörittämään, kasvattamaan, hoitamaan ja suojelemaan Wikipediaa. Kymmenellä miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla ja alle 35 hengen voimin se ylläpitää viidenneksi luetuinta verkkosivustoa koko maailmassa. Pyydän apuanne jotta voimme jatkaa työtämme.

Kuvitelkaa maailma jossa jokaisella on pääsy kaikkeen ihmiskunnan tietoon. Sinne olemme menossa. Avullasi pääsemme sinne.

Kiitos Wikipedian käyttämisestä. Olet osa tarinaa: lahjoita tänään, kiitos.

Jimmy Wales

Perustaja, Wikipedia