Fundraising 2009/appeal/ca


Una crida del fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales

edit

Avui et demano que facis un donatiu per a donar suport a la Viquipèdia.

Vaig començar la Viquipèdia el 2001 i, en els darrers vuit anys, m'he sorprès i admirat de veure com centenars de milers de voluntaris se m'unien per a crear l'enciclopèdia més gran de la història de la humanitat.

La Viquipèdia no és un web comercial. És una creació de la comunitat, íntegrament escrita i finançada per gent com tu. Més de 340 milions de persones usen la Viquipèdia cada mes: gairebé una tercera part dels connectats a Internet. Tu formes part de la nostra comunitat.

Jo crec en nosaltres. Crec que la Viquipèdia segueix millorant. Aquesta és la idea bàsica. Una persona escriu quelcom, una altra ho millora una mica, i segueix fent-se millor amb el pas del temps. Si avui la trobeu útil, imagineu el que podem aconseguir junts en cinc, deu o vint anys.

La Viquipèdia mostra el poder de gent com nosaltres per a crear coses extraordinàries. Gent com nosaltres escriu la Viquipèdia, paraula per paraula. Gent com nosaltres la finança. És la prova del nostre potencial coŀlectiu per a canviar el món.

Necessitem protegir l'espai on es desenvolupa aquesta tasca tan important. Cal que protegim la Viquipèdia. Volem que segueixi essent gratuïta i lliure de publicitat. Volem que segueixi essent oberta: pots fer servir la informació de la Viquipèdia per allò que vulguis. Volem que segueixi creixent, difonent el coneixement arreu del món i convidant a la participació de tothom.

La Fundació Wikimedia és l'organització sense afany de lucre que vaig crear l'any 2003 per a administrar, fer créixer i protegir la Viquipèdia. Amb deu milions de dòlars estatunidencs a l'any i una plantilla de menys de trenta-cinc persones, fa funcionar el cinquè lloc web més visitat del món. Et demano ajuda per a poder continuar la nostra feina.

Imagina un món on cada persona del planeta tingui accés lliure a la suma de tot el coneixement humà. Aquest és el nostre objectiu i, amb la teva ajuda, l'assolirem.

Gràcies per usar la Viquipèdia. Tu ets part d'aquesta història. Si us plau, fes un donatiu avui.

Jimmy Wales

Fundador de la Viquipèdia