Beoordeling beheerdersactiviteit/Mededeling aan gemeenschappen

This page is a translated version of the page Admin activity review/Notice to communities and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.

Please select a language and use the text without <translate> tags by using the button "View raw source":
View raw source

Belangrijk: Beoordeling beheerdersactiviteit

Goedendag. In 2013 is een beleid met betrekking tot het verwijderen van "geavanceerde rechten" (moderator, bureaucraat, etc.) bij consensus vastgesteld door de gemeenschap. Op basis van dit beleid beoordelen de stewards de activiteit van de moderators op alle wiki's van de Wikimedia Foundation waar geen eigen inactiviteitsbeleid geldt. Voor zover ons bekend, heeft deze wiki geen formeel proces voor het intrekken van "geavanceerde rechten" van inactieve accounts. Dit betekent dat de stewards zich hierover gaan ontfermen op basis van admin activiteitsbeoordeling.

We hebben vastgesteld dat de volgende gebruikers voldoen aan de inactiviteitscriteria (geen bewerkingen en geen gelogde acties in de afgelopen twee jaar):

  1. gebruiker 1 (moderator)
  2. gebruiker 2 (bureaucraat, moderator)
  3. gebruiker 3 (bureaucraat)
  4. ...

Deze gebruikers ontvangen binnenkort een bericht, waarin hen gevraagd wordt het binnen de gemeenschap aan te geven als zij enkele of alle van hun rechten willen behouden. Als de gebruikers niet reageren, zullen hun geavanceerde rechten door de stewards worden ingetrokken.

Wil jullie gemeenschap haar eigen activiteitsbeoordelingsproces vaststellen, dat voor gaat op het globale proces, willen jullie een andere beslissing nemen met betrekking tot deze inactieve gebruikers met rechten of hebben jullie hier al een beleid voor dat niet bekend is bij de stewards, wil je dit dan aangeven op het berichtenbord van de stewards op Meta-Wiki, zodat we weten dat we niet verder hoeven te gaan met het beoordelen van de rechten op jouw wiki. Hartelijke dank.