Semakan aktiviti pentadbir/Notis kepada komuniti

This page is a translated version of the page Admin activity review/Notice to communities and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.

Please select a language and use the text without <translate> tags by using the button "View raw source":
View raw source

PENTING: Semakan kegiatan pentadbir

Helo. Satu polisi berkenaan penyingkiran "hak-hak istimewa" (penyelia, birokrat, dsb. ) telah diterimapakai oleh komuniti global pada tahun 2013. Berdasarkan pada polisi ini, para steward akan menilai aktiviti para penyelia di semua Yayasan Wikimedia Foundation yang berkaitan dengan polisi tidak aktif. Berdasarkan kefahaman kami, wiki anda tidak mempunyai proses rasmi untuk melucutkan "hak-hak istimewa" daripada akaun-akaun tidak aktif. Ini bermakna bahawa para steward akan bertanggungjawab berdasarkan pada penilaian aktiviti penyelia.

Kami telah menentukan bahawa para pengguna berikut memenuhi kriteria tidak aktif (tiada suntingan dan tiada tindakan log selama lebih daripada 2 tahun):

  1. pengguna 1 (pentadbir)
  2. pengguna 2 (birokrat, pentadbir)
  3. pengguna 3 (birokrat)
  4. ...

Para pengguna ini akan menerima pemberitahuan dalam masa terdekat, meminta mereka untuk memulakan perbincangan komuniti sekiranya mereka ingin mengekalkan beberapa atau kesemua hak-hak mereka. Jika para pengguna ini tidak bertindak balas, maka hak-hak istimewa mereka akan dilucutkan oleh para steward.

Walaubagaimanapun, sekiranya anda sebagai sebuah komuniti ingin membuat satu proses ulasan aktiviti berasingan bagi menggantikan proses global, ingin membuat keputusan berkenaan hak-hak pemegang yang tidak aktif, atau telah memiliki polisi yang kami tertinggal, maka sila maklumkan para steward di Meta-Wiki supaya kami tidak perlu meneruskan menilai semula hak-hak di wiki anda. Terima kasih, (signature)