Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Rosie Stephenson-Goodknight/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Rosie Stephenson-Goodknight and the translation is 100% complete.

Rosie Stephenson-Goodknight

Rosiestep (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
 
WikiConference North America 2019
Vídeo de declaració
  • Editorials:
    • Wikimedista des de: juny de 2007
    • Wikis on és actiu: Viquipèdia en anglès, Commons, Wikidata
statement (Not more than 450 words) Sobre mi

Em vaig convertir en editora de la Viquipèdia en anglès el 2007; administradora des del 2009. El 2014 vaig fundar Viquiprojecte Dones Escriptores. Com a ferma creient en el poder del voluntariat i l'organització comunitària, he estat molt activa en el món dels afiliats. El 2015, vaig cofundar Women in Red i el Grup d'Usuàries WikiWomen. El 2016 em vaig unir a la Junta de Wikimedia Districte de Colúmbia (WMDC); va ser elegida membre del Comitè d'Afiliacions (AffCom); i vaig ser homenatjat com a co-Wikimedista de l'Any, mentre que Women in Red va ser seleccionada per al premi GEM-TECH de la ITU/ONU Dones. Vaig ser cobecària de la WikiConference North America 2016, i vaig cofundador el seu Grup d'Usuaris. El 2017 vaig ser elegida vicepresidenta de WMDC i secretària de l'AffCom. Implicada amb l'Estratègia de Moviment des del 2016, em vaig unir al Grup de Treball en Salut Comunitària el 2018. El mateix any, vaig ser nomenada cavallera per la República de Sèrbia, la pàtria de la meva família , en part pel meu treball a la Viquipèdia. Des del 2019, estic associat amb WikiCred. El 2020, l'article que vaig crear sobre Maria Lauder va ser el número 6 milions de la Viquipèdia en anglès. També el 2020, vaig ser elegida presidenta de l'AffCom; reelegida aquest any. Tinc una llicenciatura en Direcció d'Empreses i un màster en Administració d'Empreses. La meva carrera professional es va centrar en la gestió de contractes, la gestió de projectes, l'adquisició de talent; em vaig retirar el 2016. He exercit com a professora adjunta (comportament organitzatiu; administració sanitària) i també com a professora (adquisició de talents). El 2017, vaig ser contractista de la WMF a través del projecte Gender Diversity Mapping, el primer d'aquest tipus. Des del 2017 sóc professora visitant a la Universitat Northeastern.

Quant als meus objectius
  1. Defenso la diversitat en les seves múltiples formes/perspectives, inclosos continguts (alfabèticament), donacions, editors, entusiastes, socis, lectors, etc.
  2. Sóc un editora veterana a a la Viquipèdia en anglès (+220.000 modificacions, +1.300 curiositats, +5.300 articles creat). A més, he carregat més 6.000 fitxers a WikiCommons (la majoria de fotos de domini públic). A més, porto 44.000 edicions a Wikidata, (incloent-hi la Wikidata WikiProject Women Writers in Review). Confio i dono suport a la tecnologia, el desenvolupament d'intel·ligència artificial, les eines i la nostra comunitat tecnològica.
  3. El meu treball inicial al Grup de Treball sobre salut comunitària de l'Estratègia del Moviment es va centrar en entrevistes comunitàries i la recopilació de dades. Quan vam desenvolupar les recomanacions, el meu enfocament es va centrar en formació en habilitats, seguretat comunitària, experiència de novells (editors, afiliats, personal de la WMF, bots i socis organitzatius), i el desenvolupament del lideratge. Continuo defensant aquestes àrees.
  4. Més suport a les organitzacions comunitàries. Tinc ganes que establim el Consell Global 'i els Hubs per tal de proporcionar models més equitatius de governança, promoció, desenvolupament de capacitats, assignació de recursos. Crec que també tindran un efecte positiu en els lectors, en les associacions, etc. Dono suport a l'existència continuada d'afiliats i defenso els esforços per ajudar-los a prosperar; el mateix per a comunitats no afiliades (p. ex., Women in Red).
Top 3 Board priorities Contractar i incorporar un nou CEO

Millorar la governança la Junta + relacions comunitàries

Continuar donant suport a l'Estratègia del Moviment

Top 3 Movement Strategy priorities Garantir l'equitat en la presa de decisions

Proporcionar seguretat i inclusió

Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat:   Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:20, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació:   Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:18, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys: sóc wikimedista des del 2007. He estat administradora, cofundadora d'afiliats, membre de l'AffCom, membre del grup de treball sobre l'Estratègia del Moviment. Sempre que hi ha una oportunitat per fer-ho, parlo del moviment wiki (premsa; presentacions; conferències). Com que tinc relacions amb comunitats de tot el món, no només de parla anglesa, entenc les seves necessitats, especialment les dels afiliats. A més, Women in Red ha ajudat a construir una xarxa mundial de womxn al voltant del moviment Wikimedia.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

<1 any: Tot i que no he format part d'una junta nacional/mundial, faig de membre/oficial d'una junta regional, Wikimedia Districte de Colúmbia (des del 2016). Tot i que Women in Red no és un organisme sense ànim de lucre registrat, és una organització mundial reconeguda per la ITU/ONU Dones que la va nominar el 2016 per al premi GEM-TECH.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

No, no tinc experiència executiva a aquesta escala. Però he gestionat pressupostos anuals de diversos milions de dòlars per a un contractista del govern dels EUA en el sector sanitari del 1993 al 2009, exercint de representant de l'empresa en matèria legal durant aquest temps.

Tinc un certificat de postgrau en Lideratge Sanitari Executiu de la UUniversitat de Califòrnia a San Diego.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

+10 anys: He participat en l'Estratègia del Moviment des del 2016, inclòs el Grup de Treball en Salut Comunitària. Com a membre de l'AffCom des del 2016 (presidenta des del 2020), tinc experiència en desenvolupament comunitari i resolució/gestió de conflictes. Durant una dècada, he abordat la bretxa de gènere del contingut de la Viquipèdia. Des del 2017, sóc visitant a la Universitat Northeastern (Boston), centrada en les dones escriptores anteriors al segle XX i les seves obres. En la vida professional, tinc 15 anys d'experiència en gestió de contractes i gestió de projectes; 15 anys d'experiència en l'adquisició de talents incloent posicions de nivell C.

El títol de la meva tesi de màster era: "A Two Year Strategic IT Plan for a Non-Profit".

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí. Sóc una dona a la meva seixantena.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

No. Vaig néixer als Estats Units de pares iugoslaus que es van conèixer en un camp de persones desplaçades després de la Segona Guerra Mundial. Vaig créixer en una casa de parla sèrbia amb familiars de tres generacions; l'anglès era la segona llengua. Aquesta educació va contribuir al meu interès de tota la vida per la diversitat geogràfica i cultural (he viatjat a més de 30 països estrangers; vaig acollir 8 estudiants d'intercanvi estranger; vaig enviar els meus 2 fills durant els seus anys escolars a altres continents com a estudiants d'intercanvi estranger).

El 2016, vaig codesenvolupar un model de conferència basat en un centre geogràfic (WCNA) (co-becària; membre de l'equip principal des de la seva creació) que es va convertir en un Grup d'Usuaris (cofundadora), l'únic afiliat amb temes de conferència dins del nostre moviment.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí. El meu primer idioma (idioma matern de la infància) és el serbi. EN (N); ES (1-2); FR (1-2). Les qüestions relacionades amb la llengua i la identitat cultural són del meu interès, per exemple, les llengües de Iugoslàvia.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

No he viscut en un país no democràtic, censor o repressiu. Tanmateix, durant més d'una dècada he compartit coneixements sobre dones que ho han fet a través de les biografies de la Viquipèdia que he creat, per exemple, Margarita Ortega, Deolinda Rodrigues Francisco de Almeida, Konkórdia Samóilova, i Tang Qunying.