Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Reda Kerbouche/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Reda Kerbouche and the translation is 100% complete.

Reda Kerbouche

Reda Kerbouche (Reda Kerbouche)

Reda Kerbouche (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
 
Wiki Indaba 2018
Declaració en vídeo
  • Editorials:
    • Wikimedista des de: 2010
    • Wikis on és actiu: Viquipèdia en francès, Viquipèdia en àrab, Viccionari en tacawit (administrador), Commons.
statement (Not more than 450 words) Quant a mi:

La meva experiència professional sempre ha estat relacionada amb la direcció i el lideratge. Vaig començar creant la meva pròpia empresa en el camp de la cultura, i després em van convidar a treballar amb grans minoristes europeus i empreses multinacionals de França i Suècia. En paral·lel als meus projectes personals en l'àmbit cultural, a partir del 2019 treballo amb associacions culturals d'Algèria col·laborant amb la UNESCO per promoure el patrimoni material i immaterial. He creat una organització a Algèria, Inventaire Citoyen du Patrimoine, on sóc cofundador i director financer. Tinc el títol d'especialista i tinc un doctorat en gestió per la Universitat de Sant Petersburg.

Vaig néixer a l'Àsia, vaig créixer a l'Àfrica i visc a Europa i entre aquests tres continents (em sento un fill del món). Sóc membre fundador i director del Grup d'Usuaris Wikimedistes en Tamazight i cap de comunicació de Wikimedia Algèria des del 2014. Sóc membre actiu de la comunitat amb diverses contribucions als projectes Wikimedia des de 2010. En els darrers anys he organitzat i dirigit diversos projectes de Wikimedia. Dono suport a totes les comunitats, sobretot llengües indígenes. He organitzat amb el meu grup diversos concursos de Wikimedia. Vaig presentar diversos projectes a diverses conferències arreu del món sobre Wikimedia, el 2018 vaig fer una petita presentació sobre el moviment Wikimedia en un esdeveniment de la UNESCO a Tunis.

Parlo francès, àrab, rus, tacawit, i treballo en anglès i estic aprenent alemany. Treballo per desenvolupar llengües africanes i indígenes, el 2019 vaig poder iniciar el procés de creació del Viccionari en tacawit (la primera comunitat lingüística que es va trobar en un projecte diferent de la Viquipèdia). Vaig estar als comitès organitzadors de WikiIndaba i WikiArabia. També sóc membre del Comitè Organitzador de Wiki Indaba i exmembre del Comitè d'Afiliacions.

Quant als meus objectius:

  • Com a membre actiu de la comunitat a nivell internacional i amb la meva experiència personal, sé que podem fer-ho millor. Molts afiliats (especialment els grups d'usuaris) no poden rebre beques per satisfer les seves necessitats i lluiten dia i nit per existir. Aquest problema és molt comú en tots els moviments de codi obert. El gran repte serà trobar una solució que ajudi tots els voluntaris de tot el món a fer la seva tasca promovent el moviment, especialment quan l'accés als nostres recursos és difícil.
  • Més diversitat en el moviment. Sempre diem que tenim un moviment divers, però de fet, encara hem de treballar-hi, sobretot en els grups de gènere i de minories.
  • El meu major somni és que el nostre moviment visqui fora de la política perquè tots els pobles, països, gèneres, cultures, religions visquin amb l'únic propòsit de promoure el coneixement lliure. Si podem aconseguir-ho, podrem complir diversos punts del desenvolupament sostenible.
Top 3 Board priorities 1. Garantir un tracte igualitari per a tots els moviments de Wikimedia sense excepció. Iniciar noves activitats que tinguin com a objectiu reduir i eliminar les desigualtats en el moviment

2. Trobar una solució als problemes sorgits amb el finançament de determinades afiliacions reconegudes per la Fundació

3. Crear noves associacions on no existeixin i acompanyar persones del moviment a treballar entre elles.

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Més diversitat d'habilitats i coneixements en la governança de la fundació, per resoldre problemes aturats o ignorats.

2. Difondre el moviment allà on no existeix, per atraure noves competències i ajudar els que existeixen a créixer i desenvolupar-se.

3. Oferir seguretat i inclusió a tots els que ho necessitin.

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat:   Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:18, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació:   Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:17, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys: sóc wikimedistes des del 2010. Vaig exercir diverses funcions des de supressor d'arxius i traductor fins a administrador. I formo part de l'origen de la creació del Viccionari en tacawit.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

5-10 anys: A part de la meva experiència com a membre de la junta de 2 afiliacions de Wikimedia del 2014 i del 2018, també vaig ser durant dos anys el director financer d'una organització a Algèria, l'Inventaire Citoyen du Patrimoine, que treballa al sector de la preservació del patrimoni cultural material i immaterial. I també he servit com a administrador de lAssociation Arts et Patrimoine d'Alger.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

5-10: durant 3 anys vaig ser el cap del departament d'una empresa sueca establerta a Rússia, tenia uns 120 empleats sota la meva supervisió. El meu treball consistia en analitzar informes de vendes, estats financers i supervisar les activitats generals que conformen la missió de l'empresa. I, sent director financer de la meva coorganització, faig el mateix, però el pressupost és més petit en comparació amb l'empresa sueca per a la qual he treballat.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

5-10 anys: normalment treballo sempre en voluntariat educatiu. Al Canadà amb la diàspora nord-africana i amb l'associació Zerfa, vam organitzar cursos en llengua indígena nord-africana, cosa que ens va ajudar a tenir col·laboradors en els nostres projectes wiki. Després, amb wikimedistes de Rússia, vam escriure un llibre, on sóc coautor, per a estudiants universitaris en rus. El llibre es basa en el MOOC que vaig fer en col·laboració amb altres wikimedistes d'Algèria per a la comunitat de parla àrab el 2018. Més de 10.000 usuaris han acabat aquests cursos. Des de principis d'aquest any, promociono i coorganitzo una sèrie de conferències a Algèria en francès i àrab, que treballen per a la promoció del patrimoni algerià (Rêvons L'Algérie). Les conferències es van iniciar després de l'apel·lació de la UNESCO contra el terrorisme cultural.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí: soc d'ètnia amaziga (berber) i durant una generació, el poder establert al nord d'Àfrica reprimeix aquestes persones, especialment a nivell de llengua i identitat. És per això que soc activista en una llengua minoritària. Les llengües tamazight estan en perill, així com la identitat cultural.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Sí: vaig néixer al Kazakhstan (Àsia), vaig créixer a Algèria (Àfrica) i treballo a Rússia (Europa) i a Dubai. Molt sovint vinc a Alemanya perquè hi tinc la meva família materna. En general, visc entre Algèria i Rússia.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí: àrab clàssic, àrab algerià, francès, rus, tacawit.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Sí: en un partit polític algerià no electoral Mouvement Jeunesse Éveillée (Moviment Juvenil Despert), vaig actuar com a responsable de les relacions externes del moviment durant un any.