Visuele tekstverwerker/Nieuwsbrief/2021/juni

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2021/June and the translation is 100% complete.

Editing news 2021 #2

Lees dit in een andere taalAbonneelijst voor deze meertalige nieuwsbrief

 
Wanneer nieuwkomers de beschikking hadden over de Reageerfunctie en aan een overlegpagina probeerden bij te dragen, lukte het ze vaker een reactie te plaatsen. (Bron)

Eerder dit jaar deed het Editing-team een groot onderzoek naar de the Reageerfunctie. Het hoofddoel was te bepalen of de Reageerfunctie nieuwere redacteuren hielp om op de wiki te communiceren. Het tweede doel was te bekijken of de reacties die redacteuren met behulp van deze functie plaatsen vaker ongedaan moesten worden gemaakt dan reacties die werden geplaatst met de bestaande wikitekst-editor.

De belangrijkste resultaten waren:

  • Nieuwere redacteuren die automatisch ("standaard") toegang tot de Reageerfunctie kregen plaatsten vaker een reactie op een overlegpagina.
  • De reacties die nieuwere redacteuren maakten met behulp van de Reageerfunctie werden ook minder vaak ongedaan gemaakt dan de reacties die nieuwere redacteuren plaatsten door het bewerken van pagina's.

Deze resultaten geven het Editing-team het vertrouwen dat de functie nuttig is.

Vooruitblik

Het team is van plan om de Reageerfunctie de komende maanden voor iedereen beschikbaar te stellen als optie die standaard aan staat (opt-out). Op de Arabische, Tsjechische en Hongaarse Wikipedia's is dit al gebeurd.

Eerst moet er nog een technisch probleem worden opgelost. Vervolgens wordt de Reageerfunctie het eerst uitgerold op de Wikipedia's die aan het onderzoek hebben meegedaan. Daarna wordt de functie in fasen geïnstalleerd op de andere Wikipedia's en alle bij de WMF gehoste wiki's.

Je kunt "Discussion tools" nu al aanzetten onder Bètafuncties. Heb je eenmaal toegang tot de Reageerfunctie, dan kun je de voorkeuren ervan aanpassen onder Special:Preferences#mw-prefsection-editing-discussion.

Whatamidoing (WMF) (overleg)