VisualEditor/Newsletter/2021/June/bg

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2021/June and the translation is 87% complete.

Editing news 2021 #2

Прочетете това на друг езикАбонаментен лист за многоезичен бюлетин

 
Когато новодошлите са имали инструмента за отговор и са се опитвали да публикуват на страница за разговор, те са били по-успешни в публикуването на коментар. ([$източник източник])

Earlier this year, the Editing team ran a large study of the Reply Tool. The main goal was to find out whether the Reply Tool helped newer editors communicate on wiki. The second goal was to see whether the comments that newer editors made using the tool needed to be reverted more frequently than comments newer editors made with the existing wikitext page editor.

Ключовите резултати са:

  • По-новите редактори, които са имали автоматичен („по подразбиране включен“) достъп до инструмента за отговор, е било по-вероятно да публикуват коментар на страница за разговор.
  • Коментарите, които по-новите редактори направиха с инструмента за отговор, също бяха по-малко вероятно да бъдат върнати от коментарите, които по-новите редактори направиха с редактиране на страници.

Тези резултати дават на екипа за редакция увереност, че инструментът е полезен.

Изглед напред

Екипът планира да направи инструмента за отговор на разположение на всички като предпочитание за отказ през следващите месеци. Това вече се случи в арабската, чешката и унгарската Уикипедия.

Следващата стъпка е разрешаване на техническото предизвикателство. След това те ще разположат инструмента за отговор първо в Уикипедии, участвали в проучването. След това те ще го разположат поетапно в другите Уикипедии и всички хоствани от WMF уикита.

Вече можете да включите „Discussion tools“ в бета функции. След като получите инструмента за отговор, можете да промените предпочитанията си по всяко време в Special:Preferences#mw-prefsection-editing-discussion.

Whatamidoing (WMF) (беседа)