This page is a translated version of the page SWViewer and the translation is 100% complete.

SWViewer (direktlänk) är en användarvänlig webbapplikation som används för att upptäcka och återställa vandalism, spam och andra typer av destruktiva ändringar över olika Wikimediaprojekt. Med ett enkelt och intuitivt gränssnitt kan du övervaka ändringar i realtid. Därmed ger det en hel del funktioner, så som tillbakarullning, snabbraderingar, redigera källa.

Installation

 
Skillnad mellan sidversioner på stationär dator
 
Skillnad mellan sidversioner på mobilen

För att öppna applikationen i webbläsaren (testad i Chrome, Firefox, Safari), klicka på följande länk:

Öppna i webbläsare

Installera PWA

Om du använder Google Chrome eller en Chromium-baserad webbläsare, kan du installera SWViewer som en webbapp på dator såväl som på mobil, gäller följande instruktioner:

Installera användarskript

SWViewer.js är ett användarskript som i princip lägger till en länk under "Verktyg"-sektionen på sidofältet för att få enkel tillgång till SWViewer-verktyget från vilken sida som helst.

Förutsättningar

SWViewer får endast användas av redigerare med ett Wikimedia-konto. Utöver detta, måste kontot möta vissa kvalifikationer för att reducera sannolikheten att användare misidentifierar vandalism. Kontot måste ha tillbakarullning på projektet de vill använda eller global tillbakarullning.

Applikationen fungerar i två lägen kallade global kö och lokal kö.

Global kö tar emot ändringar från mindre wikier plus vissa ytterligare wikier och är aktiverat som standard för stewarder, globala administratörer och globala tillbakarullare.

Lokal kö aktiveras när en användare inte har några globala användarrättigheter men har tillbakarullning i ett eller flera projekt. I den lokala kön får användare endast ändringar från där de har tillbakarullning. Användare som inte har globala rättigheter kan också aktivera global kö från inställningar och manuellt återställa men de bör ha 1000 redigeringar globalt (utom testwikier) och bör inte ha mer än en aktiv blockering.

Funktioner

Följande funktioner gör SWViewer utmärkande:

  1. Kors-wiki patrullering: SWViewer använder EventStreams för att ta emot ändringar och eftersom EventStreams har ändringar från alla WMF-wikier, kan den användas på vilken wiki som helst eller kombination av wikis.
  2. Enkelt gränssnitt: SWViewer:s gränssnitt är minimalt. Detta beror på en tro om att SWViewer bör fokusera exklusivt på avlägsnandet av vandalism/spam, snarare än att bli ett ramverk för allmänt ändamål för en mängd okonstruktiva redigeringar. När mer information behövs tillhandahåller gränssnittet länkar till relevanta sidor på wikin, vilka öppnas i en normal webbläsare.
  3. Multiplattform: Utvecklad främst i JavaScript, PHP och finns på Toolforge, SWViewer är plattformsoberoende. Den kan med enkelhet användas på vilken enhet som helst inklusive mobiltelefoner och har ett mobil-vänligt gränssnitt.

Återkoppling

Användarrutor

SWViewer-användare kan lägga till användarrutan till deras sida. Du kommer även listas på Wikimedianer som använder SWViewer.

Code Result
{{Template:User SWViewer}}
 This user uses SWViewer to revert vandalism.
Usage

Se även