This page is a translated version of the page Huggle and the translation is 100% complete.
Shortcut :
HG


Despre Huggle

Fapte

Huggle este o aplicație de browser rapidă cu diferențe, destinată pentru a face față vandalismului pe proiectele Wikimedia, scrisă în C ++. Acesta a fost inițial dezvoltată în .NET de Gurch, care nu mai este activ pe acest proiect. Oricine poate descărca Huggle, dar este necesară o permisiune rollback de ao folosi în mod nelimitat pe Wikipedia engleză.

Huggle este capabil să încarce și să revadă editările făcute în Wikipedia în timp real, ajută utilizatorii să identifice editările neconstructive și le permite să se revină rapid. Sunt folosite diferite mecanisme pentru a trage concluzii cu privire la faptul dacă o editare este constructivă sau nu. Utilizează un model semi-distribuit în cazul în care modificările sunt preluate folosind un "furnizor" (acesta poate fi orice poate să distribuie un flux de informații de editare, cum ar fi feed-ul API Wikipedia sau modificările recente ale IRC), să pre-analizeze și să analizeze aceste editați și partajați informațiile cu alte instrumente, cum ar fi ClueBot NG. Huggle utilizează, de asemenea, o serie de mecanisme de auto-învățare, inclusiv o listă globală albă (utilizatori care sunt considerate de încredere) și scoruri ale utilizatorilor care sunt stocate local pe computerul clientului.

Acest proiect este menținut de comunitatea dezvoltatorilor Wikimedia, iar oricine este binevenit să se alăture acestui proiect ca dezvoltator. Adresați-vă lui Petrb sau Addshore în cazul în care aveți nevoie de acces la depozit.

Notă: Este posibil să instalați Huggle și pe site-urile de terță. Dacă sunteți un întreținător al unui wiki MediaWiki și doriți să îl utilizați pe Huggle, urmați manualul pentru implementarea Huggle.

Dezvoltatori vezi lista
Curent stabil 3.4.12
Documentație Manual Huggle
Git la GitHub
Liste de distribuție huggle@wikimedia