This page is a translated version of the page Huggle and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
HG


Over Huggle

Feiten

Huggle is een snelle diff browser applicatie bedoeld om vandalisme bij Wikimedia projecten af te handelen, geschreven in C++. Het was origineel in .NET ontwikkeld door Gurch, die niet langer actief is in dit project. Iedereen kan Huggle downloaden, maar herroepingstoestemming is benodigd om het in onbeperkte modus te gebruiken op de Engelse Wikipedia.

Huggle kan de wijzigingen die gedaan worden op de Wikipedia in realtime laden en beoordelen, de gebruikers helpen bij niet constructieve bewerkingen en deze snel ongedaan malen door ze terug te draaien. Om te bepalen of een wijziging constructief is zijn er meerdere mogelijkheden beschikbaar. Dit gaat met een semi-verdeeld model waar bewerkingen worden opgehaald door een "provider" (bijvoorbeeld een API of IRC feed met wijzigingen. Iets dat een stream kan verdelen informatie kan bewerken.), jet vooraf parsen en analyseren van bewerkingen en het delen van informatie met andere hulpmiddelen (bijv. ClueBot NG). Huggle gebruikt ook een aantal zelflerende mechanismes, inclusief een globale witte lijst (de vertrouwde gebruikers) en slechtheidsscores van gebruikers ()lokaal op de computer van de gebruiker opgeslagen.

Dit project wordt door de gemeenschap van Wikimedia ontwikkelaars onderhouden, een ieder wordt uitgenodigd om aan dit project als ontwikkelaar bij te dragen. Vraag inden nodig Petrb of Addshore om toegang te krijgen tot de repository.

NB: U kunt Huggle ook op sites van derde partijen zetten. Als u een beheerder bent van een MediaWiki wiki en u wilt daar Huggle gebruiken, volg de handleiding.

Ontwikkelaars zie lijst
Stabiele versie 3.4.12
Documentatie Huggle handleiding
Git op GitHub
Mailinglijst huggle@wikimedia