This page is a translated version of the page Huggle and the translation is 95% complete.
Rövidítése:
HG


A Huggle-ról

Tények

A Huggle egy C++-ban íródott, a laptörténetek gyors böngészését lehetővé tevő alkalmazás, amely elsősorban a vandalizmus visszaállítására szolgál. A programot eredetileg Gurch készítette .NET-ben, de ő többé nem aktív. Bárki letöltheti, de az angol Wikipédián való teljes körű használathoz visszaállítói jogosultságra van szükség.

A Huggle képes a Wikipédia-szerkesztések valósidejű betöltésére és ellenőrzésére, illetve segít a káros szerkesztések felismerésében és azok gyors visszavonásában. A szerkesztések hasznosságát a szoftver több tényező értékelésével állapítja meg; a szerkesztéseket egy „szolgáltató” (amely bármely, a szerkesztésfolyamot előállító eszköz lehet, például a Wikipédia-API vagy az IRC friss változtatások folyama) használatával rögzíti, majd ezeket értékeli, és az eredményt megosztja más eszközökkel (például ClueBot NG). A Huggle tanítható is: a megbízható felhasználók globális fehérlistára helyezhetőek, a kártékony szerkesztők pontszám szerinti értékelése pedig a kliensgépen tárolódik.

Ezt a projektet a Wikimédia fejlesztői közössége gondozza, amihez te is csatlakozhatsz. Vedd fel a kapcsolatot Petrb vagy Addshore szerkesztőkkel, ha hozzá szeretnél férni a tárhoz.

Megjegyzés: a Huggle harmadik fél által üzemeltetett oldalakra is telepíthető. Ha egy MediaWiki-oldal kezelőjeként használnád a Huggle-t akkor olvasd el a kézikönyvet.

Fejlesztők lásd a listát
Stabil verzió 3.4.12
Dokumentáció Huggle Manual
Git A GitHubon
Levelezőlista huggle@wikimedia