Pangurus global

This page is a translated version of the page Global sysops and the translation is 10% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Bahasa Melayu • ‎Boarisch • ‎British English • ‎Canadian English • ‎Deutsch • ‎English • ‎Esperanto • ‎Jawa • ‎Kapampangan • ‎Lëtzebuergesch • ‎Malagasy • ‎Napulitano • ‎Nederlands • ‎Ripoarisch • ‎Setswana • ‎Taclḥit • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎Zazaki • ‎azərbaycanca • ‎bosanski • ‎català • ‎dansk • ‎eesti • ‎español • ‎euskara • ‎français • ‎føroyskt • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎kurdî • ‎lietuvių • ‎magyar • ‎norsk bokmål • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎srpskohrvatski / српскохрватски • ‎suomi • ‎svenska • ‎čeština • ‎Ελληνικά • ‎беларуская • ‎македонски • ‎русский • ‎српски / srpski • ‎тоҷикӣ • ‎українська • ‎עברית • ‎العربية • ‎سنڌي • ‎فارسی • ‎پښتو • ‎नेपाली • ‎मराठी • ‎हिन्दी • ‎বাংলা • ‎ਪੰਜਾਬੀ • ‎ગુજરાતી • ‎தமிழ் • ‎മലയാളം • ‎ไทย • ‎မြန်မာဘာသာ • ‎ქართული • ‎中文 • ‎文言 • ‎日本語 • ‎粵語 • ‎한국어
Policies and guidelines Global sysop policy & information
Shortcut:
GS

This page outlines the standards and guidelines related to the use of the user rights assigned to the global sysop user group. If you need help from a sysop or a steward on your project, please see Meta:Requests and proposals and Steward requests/Miscellaneous.

Meta-Wiki Global sysop-2000px.png

Amarga kakurangan stewards lan panyalahgunaan (kayadéné vandalisme) sing terus terusan marang situs wiki kita, mula pambentukan sawijining grup panganggo global sing anyar diajokaké: pangurus global (global sysops). Wong-wong kasebut kudu panganggo sing dipercaya banget kanthi sajarah kontribusi antar-wiki sing signifikan. Pangurus global bakal diwènèhi hak aksès sing mèmbper pangurus (sysop-like) ing akèh wiki cilik, nanging ora panganggo kanthi peralatan pangurus (sysop) ing kabèh wiki. Minangka tambahan marang peralatan standar, wong-wong mau bakal nduwèni aksès migunakaké pamblokiran global, nanging panggunaan peralatan kasebut mung dipigunakaké ing kasus penyalahgunaan kanthi tataran sing wigati banget, utawa kanggo perawatan sing ora nimbulaké kontroversi. Wong-wong mau ora bakal nduwèni kendhali editorial tumrap isi utawa masyarakat saenggon.

Lingkup

Sacara default, pangurus global bakal diaktifaké kanggo saben proyèk sing ngebaki salah siji saka kriteria ing ngisor:

  • kurang saka sepuluh pangurus sing ana; utawa
  • kurang saka telu pangurus sing wis mlebu log jroning rong wulan pungkasan.

By default, global sysops may use this global user group's permissions on wikis that meet one or both of the following criteria:

  • fewer than ten administrators exist; or
  • fewer than three administrators have made a logged action within the past two months.

Proyèk-proyèk bisa mlebu utawa nulak gumantung kaputusané dhéwé miturut konsènsus lokal. Sawijining wiki set bakal dipigunakaké kanggo mènèhi hak mung ing wiki sing mèlu.

Most global sysops also have global rollback. Unlike the global sysop rights, global rollback is truly global.

Appointment

Pamilihan

Panyuwunan kudu dajokaké menyang Steward requests/Global. Panyuwunan bakal disetujoni déning steward yèn ana konsènsus tumrap panganggo dadi pangurus global sawisé periode dhiskusi, sing biasané watara rong minggu. Dhiskusi dudu pamilihan swara; komentar kudu nuduhaké titik-titik tinamtu sing ndhukung utawa nentang pasetujon panganggo. Kontributor jroning dhiskusi kudu nduwèni log mlebu global kanthi akun Meta.

Pambusakan

Terus orané hak aksès pangurus global sawijining panganggo gumanting marang aktivitas apik lan dhukungan terus terusan saka komunitas Wikimedia.

Continued global sysop access depends on both activity and the continued support of the Wikimedia community.

Kahanan ora aktif
Pangurus global bakal sacara otomatis kèlangan aksèsé yèn ora dipigunakaké sajroning luwih saka enem sasi.
Pamungutan swara kayakinan
Saben steward bisa mbusak hak-hak pangurus global kapan waé yèn dirasa peralatan kasebut wis disalahgunakaké, utawa yèn ana panyuwunan komentar wis nuduhaké yèn minoritas sing signifikan ora percaya marang pangurus global. Yèn bab iki kedadéyan lan pangurus global ngarepaké peralatané manèh, sawijining mosi percaya bakal dilakoni, ing ngendi pangurus global kudu mempertahankan konsènsus komunitas kango mbalèkaké aksèsé.

Perizinan

Iki arupa dhaptar perizinan, kanthi panjelasan, sing pangurus global duwèni. Perizinan amèh idhèntik karo pangurus biasa; nanging, idin iki payu (berlaku) kanggo kabèh proyèk Yayasan Wikimedia sing durung milih metu saka daftar aksès pangurus global. Pangurus global uga nduwèni aksès menyang Pamblokiran global, ing ngendi pangurus lokal ora nduwé aksès kasebut.

This is the list of permissions, with explanations, which global sysops have. The permissions are nearly identical to those of regular administrators; however, these permissions apply to any Wikimedia Foundation project that has not opted out of the global sysops' access list. They are not capable of changing any local userrights either (unless they also have appropriate local permissions).

User rights currently assigned to the global-sysop global group
Right Description Notes
1 autoconfirmed Owah kaca-kaca sémi-reksa Normally part of the autoconfirmed user group or granted to all users
2 spamblacklistlog Lihat catatan daftar hitam spam
3 editsemiprotected Owah kaca kang kareksa "Allow only autoconfirmed users"
4 move Ngalih kaca
5 movestable Memindahkan halaman versi stabil
6 upload Unggah berkas
7 reupload Tindhihi berkas kang ana
8 reupload-own Tindhihi berkas kang ana kang diunggah siji wong
9 skipcaptcha Nglakokaké aksi-aksi sing murupaké CAPTCHA tanpa kudu ngliwati CAPTCHA
10 flow-edit-post Menyunting kiriman Pembicaraan Terstruktur pengguna lain
11 flow-hide Menyembunyikan topik dan kiriman Pembicaraan Terstruktur
12 abusefilter-log-detail Deleng èntri log salah-guna kang rinci Governed by local policies where they exist, otherwise part of the sysop user group
13 abusefilter-modify Owah saringan planggaran
14 templateeditor Besut cithakan kareksa
15 rollback Balèkaké kanthi gelis besutaning naraguna pungkasan kang mbesut kaca tinamtu
16 autoreviewrestore Otomatis ditinjau saat pengembalian
17 movefile Lih berkas
18 move-categorypages Lih kaca kategori
19 move-rootuserpages Ngalih kaca naraguna oyod
20 move-subpages Pindhahaké kaca lan kabèh anak-kacané
21 autopatrol Gawé supaya besutan otomatis tinengeran wis kapriksa
22 patrol Tandhani besutané wong liya yèn wis kapriksa
23 ipblock-exempt Bypass pamblokiran IP, pamblokiran otomatis lan pamblokiran rangkéan
24 oathauth-enable Urubaké otèntifikasi rong faktor
25 blockemail Blokir naraguna saka ngirim layang-él Normally part of the sysop user group
26 block Blokir naraguna liya saka mbesut
27 delete Busak kaca
28 nuke Busak kaca gedhèn-gedhèn
29 suppressredirect Aja nggawé pangalihan saka kaca kang lawas yèn mindhah kaca
30 browsearchive Golèk kaca kang wis kabusek
31 undelete Wurung busak kaca
32 deletedhistory Ndeleng sajarah èntri-èntri kabusak, tanpa bisa ndeleng apa kang dibusak
33 deletedtext Deleng tèks kang dibusak lan owah-owahan antarané révisi kang dibusak
34 deleterevision Busak lan wurung busak owahan tinamtuné kaca
35 deletelogentry Busak lan wurung busak èntri log tartamtu
36 protect Owahi tataran rereksan lan besut kaca kang direksa-runtun
37 editprotected Besut kaca kang kareksa "Allow only administrators"
38 editinterface Besut mukantara naraguna
39 editsitejson Menyunting JSON untuk keseluruhan situs
40 edituserjson Besut berkas JSON naraguna liya
41 markbotedits Tandhani besutan kang kawurungan yèn besutan bot
42 reupload-shared Tindhihi berkas ing panyimpenan médhiyah barengan lokal
43 noratelimit Ora kadayan watesing cacah besutan.
44 import Impor kaca-kaca saka wiki liya
45 mergehistory Gabung sajarah kaca
46 override-antispoof Override pamriksan palècèhan
47 tboverride Override daftar ireng judhul
48 titleblacklistlog View title blacklist log
49 apihighlimits Nganggo wates kang luwih dhuwur ing kwéri API
50 unwatchedpages Deleng pratélan kaca kang ora ingawasan
51 flow-delete Menghapus topik dan kiriman Pembicaraan Terstruktur
52 editcontentmodel Besut modhèl kontèn kaca
53 editsitecss Menyunting CSS untuk keseluruhan situs Normally part of the Interface administrators user group
54 editsitejs Menyunting JavaScript untuk keseluruhan situs
55 editusercss Besut berkas CSS naraguna liya
56 edituserjs Besut berkas JavaScript naraguna liya

Komunikasi

Pangurus global kudu nduwèni kaca panganggo ing saben wiki sing dipigunakaké kanggo aksès pangurus globalé, sing nyadiakaké informasi kontak utawa pranala menyang kaca panganggo utamané (panyiptan bot sumadya).

Global sysops must have user pages on every wiki they use their global sysop access on, which provides contact information or links to their primary user page (creation bot available currently). Generally a global user page on Meta will cover that requirement, and those users are asked to include a Babel declaration.

For urgent help from a global sysop, join the IRC channel #wikimedia-gsconnect and type !gs in the channel to get the attention of global sysops.

Yèn sawiji panganggo ora bisa ngrampungaké pasulayan kanthi rembugan karo pangurus global, bisa sambat ing Talk:Global sysops, utawa hubungi steward.

Global sysops may contact each other via the private mailing list.

Users with global sysop access

  • Last updated: 2021-03-06  [edit]
Name IRC nick Languages spoken Global sysop since
Amire80 ru, he-5, en-4, ca-3, eo-2, es-2, it-2, fr-1, am-1, ar-1, la-1, lt-1 2017-02-02
Atcovi Atcovi / thestupidking / TSK/tsk en, de-2 2019-01-30
Billinghurst sDrewth en, fr-1 2017-03-01
Biplab Anand Biplab ne, mai, hi-4, en-2, bh-2, awa-2, dty-2, sa-2 2016-10-06
BRPever BRPever ne, en-4, hi-2, dty-2, hif-1 2019-07-15
CptViraj CptViraj gu, hi-4, en-2 2021-02-02
DannyS712 DannyS712 en, he-2, es-2, zh-2 2020-09-01
DARIO SEVERI it, pt-4, en-4, es-2, fr-2, gl-2, th-1 2017-07-25
Hasley Hasley es, en-2, ca-2, it-1, pt-1, gl-1 2020-05-12
Iluvatar Iluvatar_ ru, en-1, be-1 2019-11-02
Infinite0694 Infinite0694 ja, en-3, de-3,fr-2, it-1 2016-01-21
MF-Warburg MF-W de, en-3, fr-1, tet-1, la-1, es-1 2019-03-07
Minorax Minorax en, zh, nan-2, ko-1, ms-1, fr-1, yue-1 2020-12-09
NahidSultan NahidSultan bn, en-3, bpy-1.05, hif-1, as-1 2015-03-29
PiRSquared17 en, fr-2, la-1, it-1, lt-1 2012-12-12
Praxidicae Praxidicae en 2018-11-11
Samuele2002 it, lij-2, en-2, fr-1, la-1, ia-1 2020-06-30
Savh Savh es, nl, en-3, fr-2 2011-07-26
Turkmen Turkmen az, tr-4, en-2 2019-09-18
Uncitoyen Uncitoyen tr, en-2, fr-2 2021-01-29
Vermont Vermont en, es-2, ru-2 2019-03-26
WhitePhosphorus WhitePhosphorus / P4-mobile zh, en-3, lzh-1, wuu-1, yue-1 2019-12-12
WikiBayer WB-IRC bar, de, en-1 2019-08-18

Chart

User:CptVirajUser:UncitoyenUser:MinoraxUser:DannyS712User:Operator873User:Samuele2002User:HasleyUser:Tulsi BhagatUser:WhitePhosphorusUser:IluvatarUser:TurkmenUser:StanglavineUser:WikiBayerUser:BRPeverUser:VermontUser:AtcoviUser:Esteban16User:PraxidicaeUser:HujiUser:DARIO SEVERIUser:BillinghurstUser:Amire80User:HakanISTUser:Biplab AnandUser:Ah3kalUser:Infinite0694User:Restu20User:HolderUser:MatiiaUser:Syum90User:NahidSultanUser:AldnonymousUser:AlanUser:KaganerUser:DefenderUser:StrynUser:Wiki13User:GlaisherUser:JurgenNLUser:Rschen7754User:Wim bUser:Mh7kJUser:TBloeminkUser:Iste PraetorUser:IgnaUser:VogoneUser:Shanmugamp7User:ÉricoUser:PiRSquared17User:FrigotoniUser:Toto AzéroUser:HerbythymeUser:RadiXUser:MF-WarburgUser:RxyUser:TegelUser:SPQRobinUser:MathoniusUser:SavhUser:VituzzuUser:TelesUser:WikitanvirUser:AjraddatzUser:TrijnstelUser:Jon Harald SøbyUser:Zscout370User:MoiraMoiraUser:Bsadowski1User:Quentinv57User:Hoo manUser:KanjyUser:EffeietsandersUser:Fr33kmanUser:BRUTEUser:JafeluvUser:Maximillion PegasusUser:AxpdeUser:Lofty abyssUser:NuclearWarfareUser:HerculeUser:Luckas BladeUser:.snoopy.User:JuliancoltonUser:VasilievVVUser:Liliana-60User:PmlineditorUser:InnvUser:JamesofurUser:Tiptoety

Deleng uga